preskoči na sadržaj
Prezentacije i snimke predavanja

Ovdje se mogu preuzeti prezentacije korištene na konferenciji.

 

Ovdje se mogu vidjeti snimke predavanja.

Znanost na dlanu uz pomoć IKT-a

U ovoj radionici sudionici su imali prilike upoznati se primjerima drugih nastavnika koji integriraju IKT u nastavu predmeta prirodnih znanosti i projektima koji doprinose lakšem shvaćanju znanstvenih koncepata uz tehnologiju. Nastavnici su predstavili vlastite primjere pedagoškog oblikovanja i iskustava nastavnog sata uz tehnologiju a posebno njeno korištenje za približavanje apstraktnih znanstvenih fenomena učenicima.

Predstavljena su dva projekta koja razvijaju i primjenjuju inovativne pedagoške i tehnološke modele. Ovi projekti doprinose unaprjeđenju kreativnosti učenika te razvijaju i vrednuju socijalne vještine u različitim situacijama i kontekstima učenja. U završnom dijelu sudionici su imali priliku podijeliti vlastita slična iskustva.

Ova radionica refleksije organizirala se se u suradnji projekata: Open Discovery Space, Inspiring Science Education i Scientix koji se financiraju iz EU.

Autori: Aleksandra Mudrinić Ribić, Maja Quien, CARNet; Marijana Dragoslavić, OŠ Maria Martinolića, Mali Lošinj; Aneta Golińska, 36,6 Competence Centre (Poljska); Adrijana Leko, OŠ "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad; Ratko Medan, Geodetska tehnička škola, Zagreb.

preskoči na navigaciju