preskoči na sadržaj
Prezentacije i snimke predavanja

Ovdje se mogu preuzeti prezentacije korištene na konferenciji.

 

Ovdje se mogu vidjeti snimke predavanja.

Okrugli stol - "Otvorimo obrazovanje"

Inicijativa Europske komisije iz 2014. “Opening up education” fokusira se na inovativno poučavanje i učenje za sve kroz nove tehnologije i otvorene obrazovne sadržaje. U užem smislu pod otvorenim obrazovanjem podrazumijevamo kolektivno unapređenje obrazovanja kroz otvorene tehnologije, otvoreni sadržaj i otvoreno znanje, a u širem smislu organizacijske prakse i programske inicijative koje šire pristup obrazovanju koje se tradicionalno nudi kroz formalni obrazovni sustav.

Cilj okruglog stola “Otvorimo obrazovanje” bio je podići svijest obrazovne zajednice i ukazati na prednosti, ali i različite perspektive i otvorena pitanja koja se vežu uz ovaj fenomen. Također je cilj bio predstaviti primjere dobre prakse iz zemlje i inozemstva, te želja da krajnji rezultat bude snažnije uključivanje Hrvatske u postojeće inicijative, ali i pokretanje novih inicijativa i novih suradnji.

U prvom dijelu okruglog stola svaki panelist je imao prilike progovoriti o otvorenom obrazovanju iz svoje perspektive i prezentirati svoj primjer, a nakon toga je uslijedila diskusija.

Sudionici: Klara Bilić Meštrić, dr. sc., Odjel za lingvistiku, Sveučilište u Zadru; Arjana Blažić, prof. engleskog i njemačkog jezika, IX. gimnazija, Zagreb; Hrvoje Mladinić, prof. fizike i informatike, Osnovna škola Mertojak, Split; Tea Režek, eTwinning  - Nacionalna služba za podršku; Amela Sambolić Beganović, Zavod Republike Slovenije za šolstvo
Moderatorica: Gordana Jugo, CARNet

preskoči na navigaciju