preskoči na sadržaj
Prezentacije i snimke predavanja

Ovdje se mogu preuzeti prezentacije korištene na konferenciji.

 

Ovdje se mogu vidjeti snimke predavanja.

SCIENTIX konferencija

U sklopu ovogodišnje CARNetove korisničke konferencije održala se SCIENTIX nacionalna konferencija namjenjena nastavnicima prirodoslovno-matematičke i tehničke grupe predmeta.

SCIENTIX je projekt koji promiče i podržava suradnju nastavnika prirodoslovno-matematičke i tehničke grupe predmeta (STEM) diljem Europe. U okviru projekta okupljena je zajednica s ciljem prikupljanja i prezentiranja edukacijskih projekata iz područja STEM-a. Organizirano je niz raznovrsnih radionica za nastavnike diljem Europe, sve informacije o SCIENTIXU i projektima iz područja STEM-a prezentirana su putem portala www.scientix.eu, a sva događanja zaokružena su velikom SCIENTIX konferencijom koja se održala u svibnju 2011. godine u Briselu. CARNet je projektu priključen 2015. godine u ulozi Nacionalne kontakt točke s ciljem uključivanja zajednica nastavnika te razvoja nacionalnih strategija za širu primjenu istraživačkog učenja i drugih inovativnih pristupa poučavanju prirodoslovno-matematičke i tehničke grupe predmeta. Jedna od projektnih aktivnosti je i održavanje Nacionalne SCIENTIX konferencije.

U okviru projektnih aktivnosti CARNet je u sklopu CUC konferencije dio programa posvetio nastavnicima STEM predmeta, kojima se predstavio projekt SCIENTIX te mogućnosti koje su nastavnicima dostupne u okviru projekta. Za nastavnike je bio organiziran i niz zanimljivih i edukativnih radionica.

Više o SCIENTIX projektu saznajte na adresi
http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/scientix.

SCIENTIX2 (2012.-2015)  projekt financiran je od strane Okvirnog programa EU za istraživanje i razvoj (FP7), a koordinira ga Europska školska mreža. Dokument  odražava stavove autora i organizatora i ne predstavlja stavove Europske komisije te se Europska komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu informacija sadržanih u njoj.

   

preskoči na navigaciju