preskoči na sadržaj
Prezentacije i snimke predavanja

Ovdje se mogu preuzeti prezentacije korištene na konferenciji.

 

Ovdje se mogu vidjeti snimke predavanja.

AMORES završno događanje

AMORES proglašenje pobjednika međunarodnog natjecanja i zatvaranje projekta

Na završnom događanju projekta AMORES (An Approach to MOtivating learners to Read in European Schools) učenici iz Hrvatske ali i Europe i njihovi nastavnici te drugi sudionici projekta, ali i svi ostali sudionici konferencije imatli su priliku razmijeniti svoja iskustva u primjeni moderne tehnologije pri razumijevanju i interpretaciji pročitanih nacionalnih i europskih književnih djela.

Tijekom ovoga događanja, koje se odvijalo ne engleskom jeziku, proglašeni su pobjednici međunarodnog natjecanja "AMORES e-artefacts competition" (AMORES natjecanje e-artefakata) u kojem je sudjelovalo više od šezdeset natjecatelja iz cijele Europe s e-artefaktima u obliku videa i digitalnih stripova temeljenih na nacionalnoj književnosti. Sve prijave pregledao je i ocijenio stručni žiri prema kriterijima natjecanja te između njih odabrao tri pobjednika.

Paralelno s međunarodnim natjecanjem otvorenim za sve, odvijalo se zasebno natjecanje koje je obuhvatilo 5 škola uključenih u projekt AMORES, takozvanih AMORES škola koje su imale jednak zadatak kao i sudionici međunarodnog natjecanja. Između njih su također odabrani pobjednici koji su proglašeni tijekom završnog događanja projekta, a svi nagrađeni radovi (e-artefakti) su izloženi i prezentirani na završnom događanju.

Projekt AMORES je u okviru Programa za cjeloživotno učenje sufinancirala Europska Unija, a jedan od najvažnijih ciljeva projekta je unaprijediti učenje književnosti širom Europe omogućujući učenicima aktivniji angažman kroz korištenje inovativne metodologije zasnovane na kreativnom i suradničkom korištenju tehnologije.

preskoči na navigaciju