preskoči na sadržaj
Prezentacije i snimke predavanja

Ovdje se mogu preuzeti prezentacije korištene na konferenciji.

 

Ovdje se mogu vidjeti snimke predavanja.

Projekt "e-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" i CUC

CARNetova korisnička konferencija - CUC postala je sastavni dio nacionalnog projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)", koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.’ Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet.

Ključni izazov hrvatskog osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava, iz perspektive primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), jest iskoristiti potencijal IKT-a u obrazovnom sustavu, kroz sustavan pristup uvođenju IKT-a u obrazovne i poslovne procese škola, te iznjedriti preporuke strategije razvoja digitalne zrelosti škola. Projekt stoga odgovara na uočenu potrebu za sustavnim pristupom uvođenju IKT-a u obrazovni sustav uspostavom sustava razvoja digitalno zrelih škola kroz pilotiranje i evaluaciju primjene IKT-a (informacijskih i komunikacijskih tehnologija) u nastavnim i poslovnim procesima u 10% škola u Republici Hrvatskoj.

Specifični cilj pilot projekta jest pilotiranje organizacijskih, tehnoloških i obrazovnih koncepata uvođenja IKT-a u obrazovne i poslovne procese, te donošenje strateških preporuka za implementaciju sustava digitalno zrelih škola u cijelom sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja u Republici Hrvatskoj, odnosno za primjenu u velikom projektu (2019-2022). U pilot projekt (2015-2018) je uključeno 150 škola iz cijele RH.

Projektom se razvija nekoliko bitnih komponenata: izgradnja lokalnih mreža u školama, razvoj e-usluga za poslovne i nastavne procese, primjena IKT-a u nastavi, digitalizacija obrazovnih sadržaja, nabava potrebne IKT opreme za škole i nastavnike, te obrazovanje i podrška svim sudionicima uključenima u proces informatizacije škola.

Provedba projekta odvijat će se u dvije glavne faze, kroz dva projekta, i to u sljedećem trajanju i financijskom opsegu:

  1. Pilot projekt, u trajanju od 1. ožujka 2015. do 28. veljače 2018. godine, koji obuhvaća 150 škola
  2. Veliki, četverogodišnji projekt, u trajanju (2019. - 2022.), koji obuhvaća još 50% škola

Za provođenje obaju projekata, a kroz ESI fondove i državni proračun osigurana, predviđena su sredstva u iznosu od preko 1,3 milijarde kuna.

U skladu s gore navedenim ciljevima, konferencija je ponudila poseban, bogat i raznolik program za sve sudionike konferencije koji na CUC-u sudjeluju u okviru projekta e-Škole i koji o projektu žele saznati više.

Projekt CARNetove korisničke konferencije sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.


Europska unija
Zajedno do fondova EU

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.

www.strukturnifondovi.hr

preskoči na navigaciju