Otac Programa za međunarodnu procjenu znanja i vještina učenika (PISA) stiže na CUC

Objavljeno

Drugi dan CARNET-ove konferencije za korisnike obilježit će predavanje Andreasa Schleichera, OECD-ovog ravnatelja Uprave za obrazovanje i vještine koji će s nama podijeliti svoje bogato iskustvo.

Andreas Schleicher inicijator je Programa za međunarodnu procjenu znanja i vještina učenika (PISA) i drugih međunarodnih instrumenata koji su stvorili globalnu platformu za kreatore politika, istraživače i obrazovatelje različitih nacija i kultura za inoviranje i transformaciju obrazovnih politika i praksi.

Radio je više od 20 godina s ministrima i čelnicima obrazovanja na poboljšanju obrazovnog sustava. Bivši američki državni tajnik za obrazovanje Arne Duncan za rekao je kako Schleicher “razumije globalna pitanja i izazove jednako dobro ili bolje od bilo koga s kim sam se susreo, i govori mi istinu”. Bivši britanski državni tajnik Michael Gove nazvao je Schleichera “najvažnijim čovjekom engleskog obrazovnog sustava iako je Nijemac i živi u Francuskoj.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, uključujući nagradu “Theodor Heuss”, dodijeljenu u ime prvog predsjednika Savezne Republike Njemačke za izvrstan demokratski angažman. Počasni je profesor na Sveučilištu u Heidelbergu.