Programski odbor

Ana Smoljo

Predsjednica

Ana Smoljo voditeljica je Ureda za komunikacije u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNET. Diplomirala je novinarstvo i završila poslijediplomski studij Vanjske politike i diplomacije na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Više od 20 godina bavi se strateškim komunikacijama, s posebnim naglaskom na razvoj korporativnog identiteta i korporativne kulture, upravljanje reputacijom i pozicioniranje na tržištu, upravljanje dionicima, razvoj strategija i komunikacijskih planova, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje.

Nina Begičević Ređep

Prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep redovita je profesorica i dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je informacijske znanosti, a završila je i poslijediplomski znanstveni studij Menadžment poslovnih sustava.

Sudjelovala je kao voditeljica/suvoditeljica/suradnica na više od dvadeset domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih projekata (Horizon 2020, INTERREG, Erasmus, HRZZ, Tempus, IPA, EUREKA i dr.). Trenutno vodi projekt Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom «Podizanje zrelosti visokih učilišta za implementaciju analitika učenja – HELA», a sudjeluje i na projektu e-Škole u okviru kojeg vodi tim za razvoj Okvira digitalne zrelosti škola kao i provođenje vrednovanja digitalne zrelosti škola.

Arjana Blažić

Arjana Blažić je profesorica engleskog i njemačkog jezika, instrukcijski dizajner i savjetnica za obrazovnu tehnologiju. Zaposlena je u IX. gimnaziji u Zagrebu. Vanjska je suradnica European Schoolneta gdje dizajnira tečajeve za profesionalni razvoj učitelja i obrazovne materijale za EU Code Week. Kao stipendistica Hubert H. Humphrey Fellowship programa, akademsku godinu 2014./2015. provela je na stručnom usavršavanju na Sveučilištu Penn State u SAD-u. Završila je eLearning Akademiju, smjer Course Design. Uz to je i eTwinning ambasadorica i Microsoft Innovative Educator.

Hajdi Ćenan

Kako se sama opisuje, Hajdi Ćenan je non-tech osoba u tech svijetu, ljubiteljica putovanja i vina, pobornica cjeloživotnog učenja i benefita koji dolaze kroz jednakost.

U prošlom životu bila je izvršna direktorica marketinga i direktorica turističkog izdavaštva u Europapress holdingu (danas Hanza Media) i izvršna direktorica DRAP-a, najnagrađivanije digitalne marketinške/tehnološke/inovacijske agencije u Hrvatskoj.

Trenutno je suosnivačica i CEO svojeg najnovijeg pothvata, AI startupa airt koji omogućava tvrtkama da jednostavno i brzo primijene i koriste moć umjetne inteligencije na svim svojim podacima. Ujedno je i potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju.

Zdenko Kobeščak

Ravnatelj je Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom. Diplomirao je 1995. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a 2001. na Katehetskom Institutu u Zagrebu. Tri godine kasnije postaje učitelj mentor, a 2011. godine stječe zvanje Sveučilišni specijalist menadžmenta neprofitnih organizacija i socijalnog zagovaranja.

Kao ravnatelj osnovne škole bavi se implementacijom IKT resursa u sve segmente života i rada škole povezujući sve dionike školskog života: učenike, učitelje, tehničko osoblje, roditelje i lokalnu zajednicu. Kao logičan nastavak tog procesa škola je ušla u krug europskih poduzetničkih škola. Danas škola ostvaruje polovicu svojih ukupnih prihoda iz odnosa projekata i volonterstva.

Mislav Malenica

Mislav Malenica je AI inženjer, poduzetnik i predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju. Fokusiran je na izgradnju emocionalno inteligentnih AI rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na svijet. Stručnjak je za umjetnu inteligenciju, strojno učenje, teoriju igara i modeliranje ljudskog ponašanja. Kao osnivač i direktor startupa Mindsmiths vodi tim eksperata koji osmišljavaju i dizajniraju digitalne bankare, liječnike, tehnološke i druge stručnjake sposobne ostvariti jake veze i svrhovitu komunikaciju sa stvarnim ljudima oko sebe. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Marko Matijević

Marko Matijević je od šestog razreda znao da će biti novinar, a vizija mu se ostvarila na četvrtoj godini faksa kada je pokrenuo portal srednja.hr.
Danas, nakon deset godina, glavni je urednik najvećeg obrazovnog i mladenačkog portala u zemlji.

Da mu život ne bude dosadan, u međuvremenu je pokrenuo portal mirovina.hr za populaciju 55+ koja sve više osvaja digitalni svijet. Za sponu između mladih i starih, tu se našao portal bauštela.hr koji piše o građevinskom sektoru.

Ivana Mažar Marušić

Ivana Mažar Marušić diplomirala je na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku gdje stječe zvanje profesorice matematike i informatike. Od 2007. godine zaposlena je u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru gdje radi kao nastavnica matematike, a bila je i voditeljica projektnog tima pilot-projekta e-Škole.

U proteklih nekoliko godina preuzima i ulogu stručnjaka za tehničku podršku te administratora za MDM sustav. Redovito se stručno usavršava, održava predavanja i sudjeluje u različitim projektima kojima se popularizira matematika i prirodoslovne znanosti među učenicima osnovne škole, ali i dječjih vrtića grada Vukovara. Članica je županijskog stručnog povjerenstva za natjecanja iz matematike.

Ratko Mutavdžić

Ratko Mutavdžić je direktor za cloud servise u Microsoftu gdje radi već 20 godina. Tijekom tog razdoblja vodio je savjetodavnu grupu, grupu za podršku razvoja novih proizvoda te grupu za prodaju javnoj upravi. Trenutno vodi primjenu cijelog niza naprednih tehnoloških platformi, uključujući umjetnu inteligenciju, podatkovne platforme i napredno računarstvo.

Autor je više objavljenih stručnih radova na različite teme tehnologija, vlasnik je poznatih blogova na temu novih tehnologija i upravljanja projektima te aktivni sudionik društvenih mreža na kojima se pronalaze novi načini primjene inovacija i invencija. Često je govornik na različitim konferencijama, radionicama, sastancima, generalno na bilo kojem mjestu gdje ljudi istražuju, propituju, misle i bave se inovativnim platformama i tehnologijama.

Sanja Pavlović Šijanović

Sanja Pavlović Šijanović diplomirala je informatiku na Fakultetu organizacije i Informatike u Varaždinu. Uz to, na Visokoj učiteljskoj školi u Čakovcu završava program pedagoško-psihološke izobrazbe. Od 2001. godine zaposlena je u Gimnaziji Vukovar kao profesor informatike gdje obnaša funkciju e-Škole koordinatora i stručnjaka za tehničku podršku.

Sudjeluje u brojnim projektima vezanim za edukacije odraslih te nastavnika. Microsoft Innovator Educator Expert postaje 2016. godine, a 2018. godine i Microsoft Innovator Expert Trainer. Dobitnica je zahvalnice za doprinos razvoju kvalitete odgojno obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima.

Vedran Podobnik

Vedran Podobnik je redoviti profesor na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), gdje je diplomirao i doktorirao. Također je magistrirao u području upravljanja tehnologijom 2013. godine na Sveučilištu u Cambridgeu, Judge Business School (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Provodi nastavne i istraživačke aktivnosti u transdisciplinarnim područjima znanosti o mrežama i podacima, društvenog računarstva i upravljanja tehnologijom. Bio je voditelj većeg broja domaćih i međunarodnih znanstvenih projekata te projekata suradnje s gospodarstvom. Trenutno je voditelj radnog paketa u jedinom nacionalnom znanstvenom centru izvrsnosti (ZCI) u području tehničkih znanosti “ZCI za znanost o podatcima i kooperativne sustave” te član Upravljačkog vijeća FER-ovog “Centra za umjetnu inteligenciju”.

Objavio je više od 100 znanstvenih i stručnih radova te je dobitnik većeg broja nacionalnih i međunarodnih nagrada.

Goran Škvarč

Goran Škvarč zaposlen je u CARNET-u kao savjetnik ravnatelja za suradnju s javnom upravom. U 18 godina prošao je poslove od stručnog suradnika, voditelja posebnih programa i projekata, voditelja poslovnih komunikacija i koordinatora međunarodne suradnje. Sudjeluje u radu CARNET-ove konferencije za korisnike od 2004. godine te je s vremenom prošao sve poslove, od tajnika konferencije, voditelja organizacije, člana Programskog odbora i četiri puta predsjednika Programskog odbora. Sudjelovao je u gotovo svim komunikacijskim projektima CARNET-a unatrag 15 godina, a brojne od njih je i vodio.

Jan Štedul

Jan je svoj put u svijet naprednih tehnologija pronašao sasvim prirodno, osluškujući cjeloživotnu opsesiju otkrivanja novih načina pozitivnog utjecanja na ljude. Većinu svoje profesionalne karijere proveo je u medijskom poslu.

Trenutno, unutar startupa Mindsmiths, radi na korištenju humanističkih znanosti kao što su psihologija i sociologija u svrhu proizvodnje AI sustava. Strastveno sudjeluje u stvaranju virtualnih AI osoba koje korisnici trebaju doživjeti prijateljski, kao korisne i pouzdane pomagače, uvijek spremne poboljšati korisnikov život.

Kao glavni tajnik udruge CroAI, aktivni je zagovornik popularizacije umjetne inteligencije kao područja koje traži aktivnije uključivanje humanističkih stručnjaka. Unutar udruge vodi projekt Elements of AI s ciljem edukacije jedan posto hrvatskog stanovništva o osnovama umjetne inteligencije.

Aleksandra Mudrinić Ribić

Aleksandra se intenzivno bavi aktivnostima i projektima koji ciljaju sveobuhvatnoj podršci u primjeni tehnologije u obrazovanju. Promovira cjeloživotno učenje i važnost razvoja osobnih kompetencija pojedinca nužnih za razvoj kolektiva u cjelini.

Veliko iskustvo stekla je kroz usavršavanja i konferencije iz području primjene tehnologije u obrazovanju – tehnologija kao podrška promjeni paradigme učenja i poučavanja. Sustavno se bavi razvojem obrazovnih programa i digitalnih obrazovnih sadržaja imajući u vidu potrebe i kompetencije CARNET-ovih korisnika i njihov razvojni put. Veliko iskustvo ima u planiranju vođenju transformacijskih europskih i nacionalnih projekata kao što su Škole 2.0, Inspiring science Education, Rezultati programa e-Škole – IKT-a u učenju i poučavanju i Edukacija za razvoj digitalnih kompetencija i dr. Održala je na desetke radionica i predavanja vezanih za specifične izazove i načine primjene digitalnih tehnologija u procesu učenja i poučavanja.

Marin Vuković

Marin Vuković je izvanredni profesor na Zavodu za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je 2006. godine na smjeru Telekomunikacije i informatika Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao 2011. godine na istom fakultetu.

Voditelj je više industrijskih projekata te znanstvenog projekta ”Visokokvalitetna strojna tvorba govora za hrvatski jezik”, sufinanciranim od Hrvatske zaklade za znanost.

Objavio je više od 40 znanstvenih i stručnih radova na konferencijama i u časopisima. Aktivno je sudjelovao na panelima, okruglim stolovima te održao pozvana predavanja s ciljem popularizacije struke i znanosti. Koautor je patenta pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.