Marco Neves otkriva dobre prakse uvođenja AI u obrazovni sustav Portugala

Objavljeno

Marco Neves, stručnjak za primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, dolazi na ovogodišnju CARNET-ovu konferenciju za korisnike. Na CUC-u će pričati o dobrim praksama uvođenja umjetne inteligencije u obrazovni sustav Portugala te odgovoriti na pitanje kako se umjetna inteligencija može koristiti u okviru personaliziranog učenja te ovih novih pristupa u kojima tek trebamo razviti nove strategije vrednovanja.

Marco Neves je nastavnik informatike, koordinator obrazovnih projekata i izvršni direktor tvrtke InteractIdeas te stručnjak za (nove) tehnologije koje se primjenjuju u obrazovanju poput umjetne inteligencije, robotike, VR / AR, IoT i 3D ispisa i njihovog utjecaja na razvoj vještina u kontekstu digitalne transformacije.

Drži pozvana predavanja o obrazovnoj tehnologiji s fokusom na utjecaj digitalne transformacije i umjetne inteligencije u obrazovanju, radu i društvu i kako se obrazovni sustavi trebaju prilagoditi tim novim izazovima, u Portugalu i inozemstvu.

Trener je učitelja u TechEdu od 2002. godine te je odgovoran za razvoj, koordinaciju i potporu CPD-u i obrazovnim partnerstvima s europskim zemljama vezanim uz projekte tehnoloških inovacija. Magistrirao je obrazovnu informatiku na portugalskom katoličkom sveučilištu. Njegov magistarski rad razvijen je na temelju utjecaja europskog eTwinning projekta u portugalskim školama. Ujedno je stručnjak za Microsoftove inovativne edukatore i član Programa dijaloga za transatlantske edukatore 2020.