Obavijest o COVID-19 uvjetima sudjelovanja

Uz osiguranu kotizaciju, uvjet za sudjelovanje na konferenciji CUC 2021 i korištenje prijevoza u organizaciji CARNET-a je EU digitalna COVID potvrda.

EU digitalnu COVID potvrdu mogu dobiti:

  • sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije
  • osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze
  • osobe koje su preboljele bolest COVID-19 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa.

Svi sudionici su obvezni posjedovati važeću EU digitalnu COVID potvrdu cijelo vrijeme trajanja konferencijeu papirnatom obliku ili pohranjenu na svom pametnom telefonu.

Potvrdu o preboljenju koju izdaju liječnici nismo u mogućnosti prihvatiti kao zamjenu za EU digitalnu COVID potvrdu, a u skladu s trenutno važećim pravilima o okupljanjima Stožera civilne zaštite RH.

Posebno skrećemo pažnju osobama koje EU digitalnu COVID potvrdu ostvaruju na temelju testiranja.

  • Negativan nalaz brzog antigenskog testa ne smije biti stariji od 48 sati od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 48 sati od uzimanja uzorka. 
  • Negativan nalaz PCR testa ne smije biti stariji od 72 sata od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 72 sata od uzimanja uzorka.

Za odlazak na i povratak s konferencije CUC 2021 za sudionike koji koriste organizirani prijevoz potrebna je valjana EU digitalna COVID potvrda i organizator će uskratiti uslugu prijevoza osobama koje nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu.

Svim stranim putnicima koji dolaze u Hrvatsku, neovisno o državljanstvu, zbog skraćenja procedure na graničnom prijelazu, savjetuje se prethodno ispunjavanje najave putem aplikacije Enter Croatia.

Dodatne informacije možete saznati na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i na stranici https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/.

Testiranje na konferenciji

Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti u prostorima Konvencijskog centra Šibenik. Testiranje se vrši uz najavu jedan dan ranije na registracijskom desku osobnim dolaskom.

Trošak testiranja snose sudionici. Cijena testa je 150 kn, a plaća se poliklinici neposredno prije testiranja. Plaćanje je moguće gotovinom ili karticom.

Testiranje će se provoditi:

  • u srijedu, 27. listopada od 8:30 do 9:30
  • u četvrtak, 28. listopada od 8 do 9:30
  • u petak, 29. listopada od 8 do 10