Obavijest o COVID-19 uvjetima sudjelovanja

Uz osiguranu kotizaciju, uvjet za sudjelovanje na konferenciji CUC 2021 i korištenje prijevoza u organizaciji CARNET-a je EU digitalna COVID potvrda.

EU digitalnu COVID potvrdu mogu dobiti:

  • sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije
  • osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze
  • osobe koje su preboljele bolest COVID-19 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa.

Svi sudionici su obvezni posjedovati važeću EU digitalnu COVID potvrdu cijelo vrijeme trajanja konferencije. Posebno skrećemo pažnju osobama koje EU digitalnu COVID potvrdu ostvaruju na temelju testiranja.

  • Negativan nalaz brzog antigenskog testa ne smije biti stariji od 48 sati od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 48 sati od uzimanja uzorka. 
  • Negativan nalaz PCR testa ne smije biti stariji od 72 sata od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 72 sata od uzimanja uzorka.

Za odlazak na i povratak s konferencije CUC 2021 za sudionike koji koriste organizirani prijevoz potrebna je valjana EU digitalna COVID potvrda i organizator će uskratiti uslugu prijevoza osobama koje nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu.

Svim stranim putnicima koji dolaze u Hrvatsku, neovisno o državljanstvu, zbog skraćenja procedure na graničnom prijelazu, savjetuje se prethodno ispunjavanje najave putem aplikacije Enter Croatia.

Dodatne informacije možete saznati na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i na stranici https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/.

Testiranje na konferenciji

Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti u prostorima Konvencijskog centra Šibenik. Testiranje se vrši uz najavu jedan dan ranije na registracijskom desku.

Trošak testiranja snose sudionici. Cijena testa je 150 kn, a plaća se poliklinici neposredno prije testiranja. Plaćanje je moguće gotovinom ili karticom.