CUC i ove godine pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske te Ministarstva znanosti i obrazovanja

Objavljeno

Ovogodišnja konferencija, kao i sve dosadašnje, organizira se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pokroviteljstvo predsjednika RH još jedno je priznanje CARNET-ovoj konferenciji za korisnike koja se kroz godine etablirala kao najveća obrazovna konferencija u Hrvatskoj.

Vjerujem kako će ova konferencija okupiti veliki broj sudionika u sustavu obrazovanja kako bi sagledali mogućnosti novih prilika koje pruža implementacija umjetne inteligencije te šire primjene tehnologije održivog razvoja u školama kao dio modernog sustava odgoja i obrazovanja koje primjenjuje nove tehnologije”, naveo je Predsjednik.

Kvalitetu i važnost konferencije je prepoznalo te podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje ističe značaj promicanja korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije te jačanja kapaciteta i informiranosti cjelokupne zajednice s naglaskom na obrazovnu, akademsku i znanstveno-istraživačku zajednicu.

Pozdravljamo CARNET-ovu inicijativu koja već dvadeset i treću godinu mnogobrojnim korisnicima i suradnicima pruža priliku za upoznavanje s novim trendovima i tehnologijama koji im mogu pomoći u svakodnevnom radu“, izjavio je prilikom prihvaćanja pokroviteljstva, ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs.