Natjecanje „Kamera, ton, e-lektira!“

Objavljeno

„Kamera, ton, e-lektira!“ je CARNET-ovo natjecanje u izradi lektirnih videonajava namijenjeno osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, koje se održava u okviru CARNET-ove konferencije za korisnike – CUC2021: Nove prilike. Prijave na natjecanje bit će otvorene od 6. rujna do 6. listopada 2021. godine, a za najbolje će videonajave biti moguće glasati od 18. do 26. listopada. Proglašenje pobjednika održat će se na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike.

Kako bi sudjelovala u natjecanju, škola u skladu sa svojim mogućnostima i interesima treba formirati skupinu učenika i nastavnika koja će, pod mentorskim vodstvom nastavnika, snimiti videonajavu za bilo koji lektirni naslov dostupan na CARNET-ovom portalu e-lektire. Svaka škola može prijaviti najviše tri videonajave napravljene isključivo za ovo natjecanje i za svaku je potrebno ispuniti zasebnu prijavu. Više informacija o kriterijima i pravilima natjecanja potražite na https://lektire.skole.hr/natjecanje/kriteriji-natjecanja/ te https://lektire.skole.hr/natjecanje/pravila-natjecanja/

Školu na natjecanje može prijaviti isključivo zaposlenik škole putem online obrasca koji će biti dostupan na mrežnoj stranici natjecanja lektire.skole.hr/natjecanje/ od 6. rujna do 6. listopada 2021. godine.

CARNET će 13. i 14. rujna održati tematske edukativne webinare na kojima će zainteresiranim prijaviteljima dati savjete koji pomažu pri snimanju videonajava, ali i potiču kreativnost.

Ocjenjivanje će se održati u dva kruga. U prvome će krugu organizacijski odbor natjecanja pregledati sve videonajave. One koje zadovolje pravila natjecanja i osnovne kriterije konkurirat će za nagradu publike te pohvalu za digitalnu kreativnost  CARNET-ovog Odjela za podršku obrazovanju u svojoj kategoriji. Publika će za videonajave glasati lajkanjem na CARNET-ovom YouTube kanalu, a pohvale za digitalnu kreativnost dodijelit će CARNET-ov Odjel za podršku obrazovanju.