Marin Ivanković


Marin je rođen u Osijeku 1997. godine i cijeli život gaji veliku ljubav, štoviše, strast prema svemu što je vezano uz zrakoplovstvo i letenje. Kroz osnovnu i srednju školu (prirodoslovno-matematičku gimnaziju), koju je pohađao u Osijeku, bio je član Aerokluba Osijek, uglavnom u modelarskoj sekciji, dok je održavao kontakte s pilotima zrakoplova općeg zrakoplovstva koji su ga upoznali s letenjem. Odlučio je konkretizirati svoju ljubav prema zrakoplovstvu stjecanjem zvanja magistra zrakoplovstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Tijekom studija bio je aktivni član Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva kao potpredsjednik, pilot i voditelj radio-upravljanih zrakoplova za Air Cargo Challenge 2019. u Stuttgartu. Bio je i osnivač i voditelj projekta “Let’s go Flying” u suradnji s Ministarstvom obrane, Zračne trgovine i FPZG-a te je organizirao hibridne susrete studenata s pilotima zrakoplova različitih kategorija (licem u licem i putem videokonferencija). Želja da svoj život još više posveti zrakoplovstvu potaknula ga je da dobije licencu privatnog pilota i upiše doktorski studij mehanike fluida (Aerodinamika okoliša i konstrukcija) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i Tehničkom sveučilištu u Berlinu. 

Osim prema zrakoplovstvu, veliku ljubav gaji i prema glazbi, posebice liturgijskoj. Zato rekreativno svira brojne instrumente i svaku priliku koristi za pjevanje, bilo sam ili u društvu.