Mjesto održavanja

Konvencijski centar Šibenik

Riječ je o prvom i najvećem konvencijskom centru u Hrvatskoj i na Jadranu, mjestu za održavanje sastanaka i događanja na svjetskoj razini koje nudi 11 najsuvremenijih multifunkcionalnih dvorana za sastanke koje se protežu na tri kata s jednostavnom navigacijom.

Dvorana u prizemlju s pokretnom pozornicom idealna je za velika događanja. Na katu niže smješten je otvoreni prostor i bar, koji se koristi kao izložbeni prostor za vrijeme konferencija, dok je prvi kat osmišljen za manje sastanke i radionice.

Kako doći do Konvencijskog centra?

Dolazite li zrakoplovom u zračnu luku Split (SPU) ili Zadar (ZAD), u Amadria Park ćete autocestom A1 stići za 40 minuta. S autoceste silazite na izlazu Šibenik, zatim nastavljate državnom cestom D8 u smjeru Splita sve do putokaza za Amadria Park gdje skrećete desno. Nastavite ravno do resorta. Druga mogućnost je cijelim putem ići uz more državnom cestom D8, vožnja traje svega 20 minuta duže.

Idete li prema Amadria Parku iz smjera Zagreba tj. sjevera, autocesta A1 je najbrži put. Alternativna opcija  je prema jugu krenuti državnom cestom D1. Autocestom se putuje nešto brže, a državna cesta nudi panoramski pogled onima koji imaju malo vremena stati i uživati u krajoliku. Putovanje cestom D1 traje oko 1 sat duže.

Automobilom iz centra Šibenika uputite se prema istočnom izlazu iz grada. Pratite glavnu cestu do skretanja na državnu cestu D8 prema Splitu. Doći ćete do putokaza za Amadria Park, skrenite desno i nastavite još 1,5 km do Konferencijskog centra Šibenik i konferencijskih hotela.

Stižete li autobusom do kolodvora u Šibeniku, do Amadria Parka možete stići izravnom linijom autobusa za Solaris koji kreće s gradske tržnice. Vožnja traje 15 minuta.

Udaljenosti:

Šibenik – 6 kmSplit – 82 kmZadar – 80 kmDubrovnik – 271 kmRijeka – 298 kmZagreb – 342 km
Beč – 696 kmBudimpešta – 682 kmLjubljana – 400 kmSarajevo – 289 kmPrag – 1020 kmFrankfurt – 1300 km

Šibenik

Šibenik je smješten na središnjem Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših hrvatskih krških rijeka. Danas je Šibenik s 46.332 stanovnika administrativno-politički, gospodarski i društveno-kulturni centar Šibensko-kninske županije.

Otočni dio Šibensko-kninske županije čine 242 otoka, otočića i hridi. Najbrojnija otočna skupina su Kornati koji se ističu svojom izvanrednom ljepotom prepoznatljivom diljem svijeta.

Za šibensko je područje karakteristična mediteranska klima s vrućim ljetima te suhim i blagim zimama. U najvećem dijelu šibenske regije pušu bura i jugo, a duž obalnoga pojasa i osvježavajući maestral.

Šibenik je prepoznatljiv po svojim kulturno-povijesnim znamenitostima te prirodnim ljepotama, a može se pohvaliti s čak dva spomenika pod zaštitom UNESCO-a, katedralom sv. Jakova i tvrđavom sv. Nikole te dva nacionalna parka, Krka i Kornati. U gradu se nalaze čak tri tvrđave: sv. Mihovil, Barone, sv. Ivan te sv. Nikola s morske strane odakle puca prekrasan pogled na kanal sv. Ante i sam grad Šibenik.

Izvor: Turistička zajednica grada Šibenika