Programski odbor ovogodišnje CARNET-ove konferencije za korisnike pod nazivom “Na granici mogućega” vodit će Marijana Pezelj te na toj poziciji zamijeniti dosadašnju predsjednicu Natašu Glavor.

Marijana je diplomirala na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, smjer računarska tehnika. U CARNET-u je zaposlena na mjestu specijalista u Odjelu podrške obrazovanju. Svoju profesionalnu karijeru u CARNET-u započela je 2001. godine te je radila na brojnim pozicijama, od koordinatora čvorišta Split, voditelja edukacijskog centra do pomoćnice ravnatelja, a svoju karijeru posvetila je primjeni novih tehnologija u edukaciji.

Pohađala je niz stručnih edukacija poput Cisco akademije mrežnih tehnologija, E-learning akademije te seminara i tečajeva iz područja upravljanja, timskog rada, komunikacijskih vještina, poslovnih procesa i vođenja projekata. Vodila je i sudjelovala u više projekata iz područja e-learninga, posebno na razvoju online sadržaja i implementaciji alata i platformi za online učenje.

Koliko je uspješna u svom poslu dokazuje i činjenica da je 2016. godine uvrštena među Top 50 najutjecajnih žena u hrvatskom ICT-u.

Marijani ovo nije prvi CUC, sudjelovala je u pripremi programa brojnih CARNET-ovih konferencija za korisnike kao članica odbora, a predsjednica Programskog odbora bila je u periodu od 2014. do 2016. godine.