Treći dan konferencije, 8. studenoga u 9:30 u Dvorani Kornati svi prisutni imaju priliku nazočiti premijeri dokumentarnog filma o Generaciji NOW gdje će na inspirativan i autentičan način biti prikazano kako STEM znanja u školama utječu na razne aspekte života mladih, njihovih obitelji i zajednice u kojima žive.

Kroz čitav dokumentarni film ispreplitat će se priče glavnih protagonista, polaznika donacijskog programa Generacija NOW. Oni su djevojčice i dječaci iz različitih sredina, različitih osobina i interesa, a ovdje će govoriti o sebi, svojim uspjesima, izazovima i brigama. Iako su oni zapravo obična djeca, istovremeno su i uzori koji svojim uspjesima i jednostavnošću inspiriraju i motiviraju čitavu svoju okolinu. Razlikuju se po mnogo toga, ali svi su ujedinjeni u jednome – koriste najnovija znanja i najnoviju tehnologiju kako bi razvijali svoju kreativnost i u tome su izrazito uspješni. Uz to, ruše predrasude i barijere koje su duboko ukorijenjene u našem društvu.

Generacija NOW donacijski je program Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih koji se već četvrtu godinu provodi u cilju pripremanja mladih za poslove budućnosti. U program je do danas uključeno više od dvije tisuće mladih školaraca svih uzrasta, iz svih dijelova Lijepe Naše. Program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.