WEBFESTIVAL 2007

CARNetovu korisničku konferenciju – CUC 2007 i ove je godine pratio Webfestival, natjecanje posvećeno autorima i korisnicima sadržaja na webu. Pod sloganom Nawikni se na wiki! ove je godine tema Webfestivala bio wiki, alat za jednostavno editiranje i objavu sadržaja na Internetu, čija je primjena moguća kako za jednostavnu suradnju unutar malih timova, tako i za složene globalne projekte suradnje, poput poznate Wikipedije.

Prema glasovima ocjenjivačkog suda prvo mjesto osvojila su dva wiki sjedišta koja su se podjednako istakla inovativnom primjenom wikija. Prvo su mjesto tako podijelile stranice Substantia grisea (http://www.perpetuum-lab.com.hr/w/index.php?title=Main_Page), baza tekstova i obrazovnih materijala namijenjenih studentima medicine i UDK 02 (http://www.knjiznicari.hr/UDK02/index.php/UDK_02), stranice hrvatske mreže školskih knjižničara. Treće su mjesto osvojile stranice školskih mrežnih novina 2. Osnovne škole Varaždin (http://www.drugaos.hr/skola).

Prijavljene radove mogla je ocijeniti i publika putem javnog online glasanja, a wiki sjedište koje na taj način osvojilo najveći broj glasova je Substantia grisea, čiji su autori za svoj rad tako nagrađeni i od strane publike i od strane ocjenjivačkog suda.

Webfestival 2007 su pratile i besplatne radionice o izradi wiki stranica, namijenjene širokoj publici i svim profilima polaznika. Radionice su se održavale u Klubu SC-a u Zagrebu za javnost te u prostorijama CARNeta za organizirane veće skupine polaznika iz škola. Zadnja u nizu radionica održana je kao jedna od konferencijskih radionica na CUC-u 2007 pod nazivom Nawikni se na wiki!