U vremenu smo kada se odgovorno i samostalno služenje digitalnom tehnologijom smatra imperativom. Uvođenjem novih pedagoških pristupa, primjenom tehnologije i boljom dostupnošću kvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja, učenicima se omogućuje ovladavanje osnovnim vještinama potrebnima za život i rad u 21. stoljeću te doprinosi njihovoj digitalnoj pismenosti.

Zbog toga se pozivaju svi nastavnici osnovnih i srednjih škola da se uključe u izradu digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar koji omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi. Cilj digitalnih nastavnih materijala koje će izrađivati nastavnici je poticanje razvoja kompetencija iz pojedinog nastavnog predmeta te digitalnih kompetencija učenika. Tako će digitalni nastavni materijali u fokusu imati temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“.

Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije obuhvaća učinkovito, primjereno, pravodobno, odgovorno i stvaralačko služenje informacijskom i komunikacijskom tehnologijom u svim predmetima, područjima i na svim razinama obrazovanja.

Cilj ovog natjecanja, koje se održava drugu godinu zaredom, je motivirati nastavnike u kreiranju digitalnih nastavnih materijala te potaknuti izvrsnost u njihovoj izradi.

O pobjednicima će odlučivati stručni Ocjenjivački sud prema unaprijed definiranim kriterijima. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, stoga pozivamo sve nastavnike da se svakako prijave na natjecanje.

Više o natjecanju pronađite na mrežnim stranicama natjecanja http://www.skole.hr/natjecanje-libar/2017.

COPYRIGHT © 2017 CARNet. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNeta.