Dobrodošli u priču o povijesti i budućnosti interneta u Republici Hrvatskoj, koja je usko povezana s nama, Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet. 3. listopada 2017. godine CARNet obilježava 26 godina od pokretanja projekta CARNet, a 17. studenoga obilježavamo 25 godina interneta u RH!

Na otvaranju konferencije pogledajte Okrugli stol na temu – (Prvih) 25 godina interneta u Hrvatskoj. Stol će moderirati naš bivši kolega, koji svoje početke veže uz CARNet, g. Zvonimir Zelenika, danas Transport Development Manager u tvrtki VIPnet. d.o.o.

Brojni su događaji obilježili proteklih 25 godina, od vremena „prije“ interneta pa do danas te su kao takvi zauzeli istaknuto mjesto u povijesti naše ustanove. Na CUC-u ćemo se zajedno podsjetiti na neke od njih te se prisjetiti kako smo zajedno rasli kroz povijest.

Iako je CARNet najzaslužniji za dovođenje interneta u Republiku Hrvatsku, brojne ustanove i pojedinci ostavili su svoj trag na ovom našem putovanju. Ovo događanje će biti posvećeno i njima. Moderatoru će u pričanju ove priče pomagati i panelisti – Doc.dr.sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, g. Damir Sabol, direktor Photomatha i jedan od doajena interneta u RH te naš mr.sc. Albert Novak, R&D Manager u CARNetu i jedan od naših prvih zaposlenika.

Vjerujemo da je priča koju ćemo ispričati na CUC-u samo predgovor za priču koju ćemo zajedno ispisati u budućnosti!

 

COPYRIGHT © 2017 CARNet. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNeta.