RASPORED

 

InterMeCo hrvatskih medicinskih fakulteta G5
BIO RAD PREZENTACIJA


Sunčana Kukolja Taradi je izvanredna profesorica fiziologije, imunologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Još 1996. osmislila je i kao glavna urednica pokrenula projekt e-obrazovanja studenata medicine “Interaktivna fiziologija” za koji je dobila drugu nagradu stručnog povjerenstva Webfestivala CUC1999. Uvela je na Medicinskom fakultetu prvi dodiplomski online-kolegij „Jesmo li kiseli?“ za koji je na CUC2004 dobila posebnu pohvalu stručnog žirija Web festivala, te nagradu za najbolji rad. Suradnica je Referalnog centra za samoprocjenu i procjenu znanja u e-obrazovanju, koji je osnovao CARNet.  Godine 2005. završila je E-learning akademijau u organizaciji CARNet-a i stekla certifikat za e-learning management te kao tutor sudjeluje u radu Akademije. Sudjelovala je u više projekta  vezanih uz uporabu ICT-a u obrazovanju. Bila je pozvani predavač i sudionik okruglog stola na više skupova, te recenzentica nekoliko online-tečajeva. Osnovala je i bila predsjednica Povjerenstva za e-obrazovanje Medicinskog fakulteta. Sudjeluje u nastavi poslijediplomskog doktorskog studija “Telemedicina”. Objavila je više radova iz  tematike e-obrazovanja i sudjelovala je na brojnim skupovima u zemlji i inozemstvu.

 

Marina Dabić izvanredna je  profesorica  na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, Sveučilišta J .J. Strossmayer u Osijeku. Uključena je u STEAMED Tempus projekat Medicinskih fakulteta u RH čiji je rezultat vezan i  uz online obrazovanje. Objavljuje u uglednim međunarodnim časopisima poput International Journal of Materials & Product Technology, Thunderbird Business Review, Mondes et Development, Journal of East-West Business and Journal of World Business. Nositeljica je više međunarodnih znanstvenih projekata.

 

Zoran Đogaš je profesor neuroznanosti na Medicinskom fakultetu u Splitu. Uključen je u nekoliko projekata vezanih uz online obrazovanje, a 2006. godine je započeo projekt "InterMeCo". Održavao je seminare o online edukaciji u Hrvatskoj i inozemstvu, a u 2007. godine je prvi puta održao e-izborni predmet „Moj prvi znanstveni rad – mpSciP“ za studente medicinskih fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.
Zajedno s kolegama redovito objavljuje u medicinskim časopisima indeksiranima u Current Contents u kojima medicinski stručnjaci objavljuju radove na temu inovacija u medicini.
Zoran Đogaš je objavio veliki broj radova i često govori pred medicinskim i informacijskim stručnjacima.

 

Dr.sc. Ines Drenjančević-Peric docentica je na Medicinskom fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2005. godine obavlja dužnosti prodekanice za znanost.

U razdoblju od 2006-2007. glavni je koordinator TEMPUS SCM projekta „Standardization in Teaching of Medicine (STEAMED!)“ u okviru kojeg je ostvaren potprojekt InterMeCO- razvoj i implementacija 3 online izborna kolegija za studente druge godine svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj.

Znanstveni interes doc. dr.sc. Ines Drenjančević-Perić je kardiovaskularna fiziologija.