PREZENTACIJE


Prezentacija CARNetovih usluga

Zvonimir Stanić, CARNet
[prezentacija]


Prezentacija je predstavila aktualne aspekte CARNetovih usluga s posebnim naglaskom na usluge pristupa Internetu te usluge za osnovne i srednje škole.



"Informatizacija visokoobrazovnih učilišta - od SAP rješenja do b4b korisnika "

U visokom obrazovanju Republike Hrvatske uvođenjem bolonjskog procesa akutni problem postalo je optimiranje korištenja raspoloživih resursa: proračunskih sredstava, vlastitih prihoda, osoblja, prostora i opreme, te raspodjela sredstava uvođenjem "lump-sum" načina financiranja. Kao prijedlog rješenja postavljenih problema kroz prezentaciju su prikazane osnovne funkcionalnosti SAP rješenja za visokoobrazovna učilišta te dan presjek b4b iskustva primjene istog na hrvatskim sveučilištima kao i vizija izgradnje integriranog poslovno-informacijskog sustava visokoobrazovnih učilišta RH sukladno smjernicama EU.



Prezentacija Fonda "Jedinstvo uz pomoć znanja"

Hrvoje Meštrić, Unity through Knowledge Fund


Prezentacija je predstavila Fond kao ustanovu koja želi ohrabriti znanstvenike i stručnjake u inozemstvu hrvatskog podrijetla na povratak u Hrvatsku i/ili povezivanje s domaćim znanstvenicima te potaknuti hrvatske institucije, tvrtke i znanstvenike da koriste potencijale hrvatske znanstvene i stručne dijaspore.



Suradnja CARNeta i Metroneta - širokopojasni pristup uslugama

Predstavljeni su rezultati suradnje Metroneta i CARNeta na implementaciji širokopojasnog pristupa internetskim uslugama krajnjim korisnicima CARNet mreže.



Cisco Unified Wireless Network - druga generacija bežičnih mreža

Vedran Hafner, Cisco Systems Hrvatska, Miro Capan, RECRONET


U vremenu kada se telekomunikacije kreću prema integraciji mobilne i fiksne telefonije bežične pristupne mreže odigravaju ključnu ulogu osiguravajući korisnicima dostupnost mreže neovisnu o žičnoj infrastrukturi. Predavanje je pokrilo problematiku sigurnosti u bežičnim mrežama, novosti u dizajnima bežičnih mreža, problematike kontroliranog pristupa, lokacijske usluge te rješenja za integraciju glasovne usluge preko bežične mreže. Tijekom predavanja prezentiran je i novi 802.11n standard te ideja "wireless mresh", a predstavljeni su primjere iz prakse implementacije nove generacije bežičnih mreža.



Školovanje: "E-learning specijalizacija za izradu sadržaja i primjenu"

prof. Zlatko Kunštek, dipl.ing., ALGEBRA


Upoznali ste se s teorijom, organizacijom i mentoriranjem učenja na daljinu? Vrijeme je za korak dalje i stjecanje praktičnih znanja o najkritičnijem dijelu - kreiranju sadržaja!