Pozvani predavači


CUC 2007 film



Foto galerija
Foto galerija


Dokumenti

• CUC 2007 brošura
• CUC 2006 brošura


KORISNIK U FOKUSU - CUC 2007
19. do 21. studenog 2007., Rijeka

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci od 19. do 21. studenog održala se deveta po redu CARNetova korisnička konferencija koja se bavila izazovima s kojima se u svakodnevnom radu suočavaju svi korisnici Interneta, od početnika do profesionalaca. Ovu međunarodnu konferenciju organizirala je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i uz podršku Grada Rijeke.

Pod naslovom „Korisnik u fokusu – User in Focus“, program konferencije ponudio je četiri tutorijala, deset radionica, niz prezentacija i okruglih stolova te preko osamdeset radova, a naglasak je stavljen na potrebe korisnika internetskih tehnologija, posebice onih iz redova akademske i istraživačke zajednice, profesora i nastavnika u osnovnim i srednjim školama te CARNetovih sistem inženjera i koordinatora. Na konferenciju se registriralo preko 420 sudionika.

Tri pozvana međunarodna stručnjaka iz područja ICT-a svojim su predavanjima doprinijela CUC-u 2007. Ivan Krstić, direktor za sigurnosnu arhitekturu američke inicijative s univerzalnom misijom - One Laptop Per Child (OLPC), Heather Boyles, direktorica Odjela za međunarodne odnose članova i partnera mreže Internet2 iz Sjedinjenih Američkih Država te Grega Butler, direktor odjela industrije obrazovanja Microsoftove Grupe za obrazovna rješenja iz Velike Britanije.

Već osmi put CARNetovu korisničku konferenciju je pratio i Webfestival - Webfestival 2007 – Nawikni se na wiki!