Tomislav Stipančić

Tomislav Stipančić

Osnovnu i srednju školu (strojarska tehnička škola) je završio u Zagrebu. Diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 2006. na usmjerenju Automatizacija i robotika. Iste godine počinje raditi kao znanstveni novak - asistent na Katedri za projektiranje izradbenih i montažnih sustava Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Trenutno pohađa poslijediplomski doktorski studij na istom fakultetu na smjeru Robotika i automatizacija.

Godine 2002. postao je predavač i demonstrator na CARNetovim tečajevima gdje poučava skoro sve vezano uz Internet (osnovno i napredno korištenje Interneta, osnovno i napredno izrađivanje web stranica, WebCT...).

Mentor na CARNetovim on-line tečajevima postaje 2004. Izradio je i mentorirao više on-line tečajeva, između ostalih, autor je CARNetovog on-line tečaja ''Obrada slike pomoću GIMP-a''. Posjeduje status CARNetovog mentora eksperta.

Povremeno radi kao CARNetov vanjski suradnik na projektu nabave, izrade i implementacije CARNet-ovih on-line tečajeva. Također, radio je na selekciji i obučavanju novih CARNetovih predavača i on-line mentora.

Izradio je on-line kolegij "Računalne mreže" koji se odvijao u ljetnim semestrima 2005. i 2006. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Također, bio je i on-line mentor istog kolegija. Bio je to prvi takav projekt na FSB-u.

U sklopu stručnog usavršavanja pohađao je CARNetov sustav za obrazovanje predavača - TtT (Training the Trainers, 2002.) i CARNet-ove radionice za stručno usavršavanje CARNetovih predavača i on-line mentora. Završio je CARNetovu e-learning akademiju smjer e-Tutoring (ELA, 2nd generation, Tutoring, 2004./2005.).

Kao jedan od autora je sudjelovao na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC 2006.) koja je održana u Dubrovniku s radom "E - učenje na djelu".

U slobodno vrijeme trenira karate (nosioc je crnog pojasa 1. DAN i rekreativno trenira u karate klubu ''Bushido''), igra mali nogomet, izrađuje web stranice te voli puno čitati. Na karate borilištima osvojio je mnogo medalja u karate borbama i kata prezentacijama.