O konferenciji

CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC godišnje je okupljanje CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja digitalne tehnologije.

To je platforma za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s digitalnom tehnologijom, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, koristeći se modernim pedagoškim pristupima.

Konferencija se kontinuirano organizira od 1999. godine te je od skromnih početaka tijekom godina postala važno događanje koje danas okuplja više od 1000 sudionika iz svih područja primjene digitalne tehnologije.

Tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji tako iskazuje potporu djelovanju Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET u poticanju primjene digitalnih tehnologija u hrvatskome društvu.