Maja Quien radi u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNET kao specijalistica u Službi za podršku e-obrazovanju. Završila je preddiplomski i diplomski studij sociologije na Filozofskom fakultetu u Splitu te je doktorirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Usmjerena je na primjenu digitalne tehnologije u obrazovnom sustavu, osobito u školama. U CARNET-ovom projektu e-Škole radi na obrazovanju školskih djelatnika  i razvoju raznih digitalnih sadržaja koji su podrška primjeni tehnologije u školi.  

Prethodno je bila nastavnica u dvije srednje strukovne škole u Splitu i u Zagrebu te asistent u visokoškolskoj ustanovi u Zagrebu. Ima višegodišnje iskustvo rada na EU projektima u području obrazovanja, od kojih se ističe CARNET-ov projekt Inspiring Science Education (ISE) koji je uključio više od 450 škola iz RH.  

Držala je niz radionica i webinara o primjeni tehnologije u obrazovanju te je urednica nekoliko online tečaja. Objavila je u koautorstvu četiri istraživačke studije kao i desetak radova za različite znanstveno-stručne skupove.