Arjana Blažić je profesorica engleskog i njemačkog jezika, instrukcijska dizajnerica i savjetnica za obrazovnu tehnologiju. Vanjska je suradnica European Schoolneta gdje dizajnira tečajeve za profesionalni razvoj učitelja i obrazovne materijale za EU Code Week.

Kao stipendistica Hubert H. Humphrey Fellowship programa, akademsku godinu 2014./2015. provela je na stručnom usavršavanju o uporabi digitalnih tehnologija u nastavi na Sveučilištu Penn State u SAD-u. Završila je CARNET-ovu E-learning akademiju, smjer Course Design. Uz to je i eTwinning ambasadorica i Microsoft Innovative Educator Expert. 

Autorica je brojnih tečajeva, radionica  i predavanja koje je vodila na poziv raznih institucija u zemlji i inozemstvu. 2011. godine pokrenula je virtualne TeachMeet susrete za razmjenu iskustava nastavnika, a od 2018. godine organizira i vodi Teachmeet International na BETT Show u Londonu. Autorica je i voditeljica masovnih otvorenih online tečajeva (MOOC) AI Basics for Schools i CodeWeek Bootcamp na portalu European Schoolnet Academy. Organizirala je brojne učeničke razmjene i projekte sa školama iz raznih dijelova svijeta, od kojih se posebno ističu nagrađeni projekti Greetings from the world koji je povezao nastavnike i učenike iz 27 škola sa svih šest kontinenata te Coursera Kids u kojem je u nastavu engleskoga jezika integrirala Courserin MOOC. Članica je međunarodne ekspertne skupine za izradu publikacije Driving K-12 Innovation u izdanju organizacije Consortium for School Networking.