RASPORED

 

eduGAIN - konfederacija europskih autentikacijskih i autorizacijskih infrastruktura F1
BIO RAD PREZENTACIJA VIDEO


Miroslav Milinović diplomirao je matematiku na Matematičkom odjelu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1987. godine zaposlen je Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Srce) gdje trenutno obnaša dužnost pomoćnika ravnatelja – predstojnika sektora za informacijske sustave i aplikacije.

Od 1994. godine sudjeluje u uspostavi i razvoju informacijskih servisa i podrške korisnicima u CARNet mreži. Voditelj je projekta AAI@EduHr koji ima za cilj razvijati i održavati autentikacijsku i autorizacijsku infrastrukturu znanosti i visokog obrazovanja u RH. U Srcu vodi istraživačke i razvojne projekte u području web tehnologija poput Mjerenja Web prostora (MWP) ili Izrade sustava za arhiviranje web sjedišta (DAMP/AMD).  Aktivno sudjeluje i u projektima europske udruge akademskih i istraživačkih mreža – TERENA posebno u području middlewarea kao i u GEANT2 - međunarodnom projektu Europske unije u okviru kojeg obnaša dužnost voditelja aktivnosti SA5 (eduraomSA) koja ima za cilj uspostaviti i održavati europski eduroam servis.

Od 1997. do 2004. godine bio je predavač, a od 1999. do 2001. i voditelj programa u okviru međunarodne radionice o mrežnim tehologijama koju je organizirala udruga akademskih i istraživačkih mreža srednje i istočne Europe - CEENET.

Autor je više znanstvenih i stručnih radova te publikacija i tečajeva iz područja internetskih usluga i primjene informacijskih tehnologija.

Sudjelovao je u pripremi niza domaćih i međunarodnih skupova kao član organizacijskog i programskog odbora (predsjednik prorgamskog odbora CUC 1999-2005, član programskog odbora TNC2002, TNC2003 (supredsjedatelj) te EuroCAMP 2005-2007). Trenutno obnaša dužnost potpredsjednika za konferencije TERENA-e.