RASPORED

 

Promicanje pan-europske mreže i segmentacija korisnika F2
BIO RAD PREZENTACIJA VIDEO


Goran Škvarč pridružio se CARNetu prije četiri godine nakon kratkog rada u Ministarstvu europskih integracija RH. U početku suradnik u odjelu međunarodne suradnje, već 2004. g. postaje tajnik CARNetove korisničke konferencije CUC 2004, i otada je vezan uz nju. Goran je trenutno voditelj posebnih projekata CARNeta i CARNetovih informacijskih servisa, te ko-voditelj međunarodne suradnje.
Vezan je uz nekoliko projekata. U suradnji s Institutom „Ruđer Bošković“ vodi Centar za online baze podataka (www.online-baze.hr) te surađuje na ostvarivanju Hrvatskog znanstvenog portala (www.znanstvenici.hr) i Promicanju otvorenog pristupa u RH (www.carnet.hr/usluge/propuh).
 Sudjeluje u nekoliko međunarodnih projekata: GÉANT2 projektu uspostave multi-gigabitne pan-europske računalno-komunikacijske znanstvene i istraživačke mreže u segmentu promocije (TF-PR) i segmentacije korisnika (NA3) (www.geant2.net) te TERENA radnoj skupini za promociju (www.terena.org/activities/tf-pr) gdje je zamjenik voditelja. Voditelj je Global Development Learning Network centra u CARNetu, projekta Svjetske banke za obrazovanje na daljinu upotrebom videokonferencija. Imenovan je i za National Contact Point koordinatora za ICT u RH u okviru sedmog Okvirnog programa Europske komisije
Uz CARNetovu korisničku konferenciju, aktivan je i u organizaciji seminara Sustava znanstvenih informacija (http://www.szi.hr/seminar.htm).