RASPORED

 

Mogućnosti komunikacije alata za e-obrazovanje s programskom okolinom - institucijskim repozitorijem, lokalnim CMS-om i aplikacijama Web 2.0 D3
BIO RAD PREZENTACIJA VIDEO


Boris Bosančić je asistent na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku.
Šire područje njegovog interesa su ljudski-čitljive baze znanja (engl. human-readable knowledge bases) i napredna web tehnologija koja stoji u njihovoj pozadini.
Područje njegovog praktičnog interesa su implementacije programskih rješenja posebnih namjena za konkretne potrebe u područjima digitalnih knjižnica i e-obrazovanja. Od projekata vezanih uz digitalne knjižnice izdvaja se pilot-projekt Digitalne zavičajne zbirke Gradske knjižnice Slavonski Brod koju je izgradio putem Greenstone Digital Library Software-a. U području e-obrazovanja, nakon implementacije alata za e-obrazovanje (Moodle) na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku, trenutno radi i na implementaciji digitalnog repozitorija (FEDORA) sa ciljem njihovog budućeg integriranja. Pritom, naglasak postavlja na rad sa sadržajem i s tim povezanim tehnologijama (XML, RDF, sheme metapodataka i sl.).

 

Boris Badurina je asistent na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku.
U uže područje njegovog interesa u informacijskoj tehnologiji spada digitalizacija koju predaje na fakultetu te web programiranje zahvaljujući kojem sudjeluje u više projekata na razvoju web aplikacija bilo samostalno ili u timu. Od projekata vrijedi izdvojiti Pitajte knjižničare, online referentnu uslugu narodnih knjižnica (http://jagor.srce.hr/pitajte-knjiznicare), Global Memory Net u kojem radi na izgradnji web aplikacije za upravljanje i održavanje slikovnih zbirki (www.memorynet.org) te lokalni CMS Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku.
Od projekta vezanih uz e-učenje trenutno radi na projektu uspostavljanja digitalnog repozitorija nastavnih materijala u okviru studija informatologije na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku kao podrške korištenom alatu za e-obrazovanje (Moodle) i lokalnom CMS-u.

 

Milijana Mičunović radi na Filozofskom fakultetu u Osijeku, na Odsjeku za informacijske znanosti kao asistent na kolegijima Povijest i kultura komunikacije, Poslovno komuniciranje, Osnove nakladništva i knjižarstva te Organizacija i poslovanje informacijskih ustanova.
Student je poslijediplomskog studija Jezikoslovlje na matičnom fakultetu. Uključena je u rad na projektu Digitalizacija pisane baštine 18. stoljeća, a zanima ju i rad na području računalne lingvistike.
Još neka od područja njezina interesa jesu free & open source tehnologije, web 2.0, social networking i sl. Od 2003. godine sudjeluje kao dio organizacijskog tima Međunarodne konferencije LIDA - Libraries In the Digital Age.