RASPORED

 

Željeni obrazovni ishodi u nastavi informatike A4
BIO RAD PREZENTACIJA


Akademik Leo Budin redoviti je profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Autor je stotinjak znanstvenih i stručnih radova od toga i četiri srednjoškolska udžbenika. Bio je voditeljem desetak projekata. Trenutno je voditelj znanstvenog projekta Raspodijeljeni računalni sustavi i voditelj upravljačke skupine poliprojekta CRO-GRID. Jedan je od osnivača Srca. Predsjednik je hrvatske udruge za promicanje informatičkog obrazovanja – HDPIO. Bio je voditelj povjerenstva za informatiku u projektu HNOS, a sada je voditelja Stručne radne skupine za pripremu nacionalnog ispita i državne mature iz informatike Vijeća za državnu maturu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

 

Zlatka Markučič, dipl. ing. je profesorica savjetnik informatike u XV. gimnaziji u Zagrebu. gdje s učenicima postiže zapažene rezultate na državnim i međunarodnim informatčkim  natjecanjima iz programiranja te iz izrade web stranica “Login@Europe”. Predavač je na nizu seminara za nastavnike i profesore informatike u RH te na međunarodnim konferencijama (CUC, MIPRO,..). Od 1995. je mentor studentima PMF- a smjer nastavnik matematike i informatike. Redovito radi na edukaciji mladih nastavnika te poboljšanjima nastave informatike u hrvatskim školama. Od 1997. do 2005. član je stručnog povjerenstva za školske udžbenike. Član je državnog povjerenstva za natjecanja iz informatike kontinuirano od 2000. godine. Članica je Stručne radne skupine za pripremu nacionalnog ispita i državne mature iz informatike Vijeća za državnu maturu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

 

Smiljana Perić, dipl. ing. je profesorica informatike u II.gimnaziji  u Zagrebu.  U dosadašnjem radu stekla je iskustvo u programiranju u tvornici Prvomajska - TAS i u RIZ-u. Mentorica je učenicima na  informatičkim natjecanjima iz programiranja te iz izrade web stranica “Login@Europe”, Europe@School i Join Multimedia..  Od 2003. do 2007. član je stručnog povjerenstva za školske udžbenike. Od 2005. je mentor studentima PMF- a smjer nastavnik fizike i informatike. Redovito radi na edukaciji mladih nastavnika te poboljšanjima nastave informatike u hrvatskim školama. Članica je Stručne radne skupine za pripremu nacionalnog ispita i državne mature iz informatike Vijeća za državnu maturu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

 

Predrag Brođanac dipl. ing. je profesor mentor informatike u V. gimnaziji u Zagrebu, gdje s učenicima postiže zapažene rezultate na državnim i međunarodnim informatčkim  natjecanjima iz programiranja. Član je državnog povjerenstva za natjecanja iz informatike od 2001. godine. Od 2005. je mentor studentima PMF- a smjer nastavnik fizike i informatike te matematika i informatika.

 Autor je niza informatičkih udžbenika i priručnika za nastavu informatike te niza stručnih članaka u matematičkim i informatičkim časopisima. Predavač je na nizu seminara za nastavnike i profesore informatike u RH te na međunarodnim konferencijama (CUC, ISSEP,..). Član je stručne radne skupine za uvođenje državne mature u RH. Od 2002. godine radi kao vanjski suradnik u farmaceutskoj tvrtci Barr (bivša Pliva) gdje je angažiran na projektima vezanim uz biokemijski softver.