preskoči na sadržaj

BoF 1 - Nadogradnje sustava e-Matice - prijedlozi za poboljšanja

Sustav e-Matice povezuje se s drugim nacionalnim sustavima (NISPUSŠ, e-Dnevnik, NISPVU, OIB) te oni međusobno izmjenjuju velike količine podataka učenika i djelatnika škola, te podataka samih škola. Zbog nužne pouzdanosti svih povezanih sustava, zbog sigurnosti podataka i sustava, te kako bi se osigurala konzistentnost podataka - nadogradnje e-Matice trebaju biti dobro osmišljene i precizno planirane.

Od lipnja 2012. godine, kada je CARNet preuzeo brigu o infrastrukturi, podršci za korisnike i nadogradnjama sustava eMatice MZOS-a, kontinuirano se radi na unaprjeđenju aplikacije kako bi se korisnicima olakšala evidencija podataka.

Na BoF-u "Nadogradnje sustava e-Matice - prijedlozi za poboljšanja" sudionici su imali priliku čuti iskustva u korištenju sustava e-Matice a BoF je rezultirao prijedlozima korisnika koji su dali dragocjene smjernice i ideje za buduće nadogradnje e-Matice.

Moderatori: J. Vratarić i P. Gajšak, CARNet

Što je BoF i kako funkcionira?
 
Birds of a Feather (BoF) oblik je konferencijskog događanja koje nudi neformalno okruženje za razgovor o nekoj temi koja je zajednička i interesantna određenom broju sudionika. Za razliku od prezentacija, okruglih stolova ili radionica koji su obično strože strukture, BoF-ovi su prilika za neformalnu raspravu u kojoj svatko može ravnopravno sudjelovati i doprinijeti svojim razmišljanjima, idejama, iskustvima i prijedlozima. Upravo stoga vas pozivamo da se, svojim prijedlozima ravnopravno uključite i u osmišljavanje diskusije. Radujemo se zajedničkom promišljanju!
preskoči na navigaciju