preskoči na sadržaj

James Garner Ptaszynski

James Ptaszynski posvetio se pružanju pomoći s ciljem ispunjavanja obećanja o uvođenju tehnologije u visoko obrazovanje. Bavi se dizajniranjem i uvođenjem programa koji pomažu razvoju mogućnosti i iskorištavanju tehnologije u obrazovanju.

Ptaszynski se priključio Microsoftu u listopadu 1995., nakon što je proveo 16 godina u visokom obrazovanju. Šest godina prije nego što je postao član Microsofta bio je prodekan Fakulteta za menadžment na Sveučilištu Wake Forrest u SAD-u. Tamo je bio zadužen za strateško planiranje, usvajanje i integriranje tehnologija, studentske službe, ljudske resurse, institut za edukaciju izvršnih rukovoditelja, financijsko planiranje te nadzor proračuna. Također je predavao na poslijediplomskom studiju marketinga te je objavljivao istraživanja o trendovima i pokretačkim snagama u području promjena u obrazovanju. Osim toga, Ptaszynski je bio savjetnik brojnim tvrtkama i neprofitnim organizacijama u područjima strateškog planiranja, ispitivanja okruženja, istraživanja tržišta te planiranja i uvođenja tehnologije. Njegov položaj u Microsoftu omogućuje mu da spoji svoje tri profesionalne strasti: tehnologiju, strateško planiranje i visoko obrazovanje.

Ptaszynski vjeruje da postoji velika mogućnost značajnog unapređenja pravilnog korištenja tehnologije u visokom obrazovanju. Strastveno zagovara uvjerenje da visoko obrazovanje mora usvojiti i bolje integrirati informacijske tehnologije, kako bi ostalo konkurentno u globalnom gospodarstvu koje se sve više temelji na informacijskim tehnologijama.

Ptaszynski je bio član Komisije za budućnost višeg obrazovanja pri ministarstvu obrazovanja SAD-a (Spellings komisija), bio je član Instituta Middle East za visoko obrazovanje kao i mnogih drugih radnih skupina te je bio savjetnik od povjerenja brojnim obrazovnim organizacijama.

Ptaszynski je diplomirao na Sveučilištu North Carolina u Chapel Hillu, stekao magisterij iz znanosti na Sveučilištu Shippensburg u Pensilvaniji te doktorat iz znanosti također na Sveučilištu North Carolina u Chapel Hillu.  
 

preskoči na navigaciju