preskoči na sadržaj

Ivan Maglić

Ivan Maglić direktor je ureda vodeće svjetske analitičke tvrtke Gartner, za područje Adriatic regije. Prije toga bio je IT direktor u jednoj od najvećih hrvatskih kompanija, te vodio niz projekata iz područja implementacije informacijskih sustava, izrade i revizije strategije i organizacije IT-a. Uz zastupstvo Gartnera, danas često savjetuje članove uprava i IT menadžere, te radi na promociji važnosti poboljšanja komunikacije na relaciji CEO - CIO, o čemu često drži i pozvana predavanja i interne prezentacije /radionice.

 

Naslov plenarnog predavanja:

Pametno obrazovanje – budućnost koja je već stigla

Sažetak prezentacije:
U uvodnom dijelu bit će prezentirane kratke osnovne informacije o tvrtki Gartner i uslugama kojima Gartner pomaže klijentima - stručnjacima koji svakodnevno donose odluke vezane uz primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije.

U osnovnom dijelu predavanja bit će predstavljeni recentni Gartnerova istraživanja na temu primjene tehnologije u obrazovanju te nekoliko primjera iz svijeta.
Poticanje inovativnosti je jedan od ključnih faktora uspješnosti obrazovnih institucija budućnosti. Južna Koreja je svojim planom "pametnog obrazovanja" i planiranim uvođenjem digitalnih udžbenika za sve nastavne programe za đake od 10 do18 godina do 2015. napravila globalni presedan. Na predavanju ćemo pokazati kako se zajedničkom posvećenošću - kako na upravljačkoj razini, tako i  na tehničkoj – uspješno balansira vanjskim, ali i vlastitim inovacijama. Najveći je izazov dovoljno brzo provesti inovaciju u djelo kako bi zadovoljila očekivanja kako korisnika (učenika, studenata) tako i osoblja obrazovne institucije.

Na primjeru jedne od vodećih australskih institucija za obrazovanje na daljinu – University of New England, Armidale, New South Wales – dobitnika ovogodišnje Gartnerove nagrade izvrsnosti na području CRM-a u kategoriji upravljanja doživljajem korisnika pokazati ćemo kako (naizgled) neuspješan projekt može postati iznimnom uspješan.

Napomena: sadržaj prezentacije pripremljen je od nekoliko različitih istraživanja iz Gartnerove baze znanja, te prezentacija Gartnerovih analitičara. Predavač nije autor sadržaja nego ga prezentira kao ilustraciju Gartnerovih istraživanja i znanja i iskustva Gartnerovih analitičara.
 

preskoči na navigaciju