Zdenko Kobeščak

Ravnatelj je Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom. Diplomirao je 1995. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a 2001. godine na Katehetskom Institutu u Zagrebu. Tri godine kasnije postaje učitelj mentor, pa učitelj savjetnik, a 2011. godine stječe zvanje Sveučilišni specijalist menadžmenta neprofitnih organizacija i socijalnog zagovaranja. 

Certificirani je Master trainer Bristish Council-a za stručno usavršavanje ravnatelja, ravnatelj mentor i dobitnik priznanja Učitelj heroj (BUG Future Show).

Kao ravnatelj osnovne škole bavi se implementacijom IKT resursa u sve segmente života i rada škole povezujući sve dionike školskog života: učenike, učitelje, tehničko osoblje, roditelje i lokalnu zajednicu. Kao logičan nastavak tog procesa škola je ušla u krug europskih poduzetničkih škola, a u tijeku je preobrazba škole kao nukleusa budućeg razvoja Pametnih sela (Smart Villages).

U novije vrijeme bavi se promicanjem kvalitetnije implementacije IKT resursa, uključujući i umjetnu inteligenciju, u obrazovanju, te pri tom koristi potencijale Regionalnog obrazovnog centra (ROC-a), koji je 2023. otvoren u srcu Zagorja.