Ivan Rimac

Ivan Rimac, Glavni direktor informacijske tehnologije tvrtke Barrage, diplomirao je na Odjelu za Fiziku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. U ICT industriji započeo je kao freelancer, a potom suosniva i vodi svoju prvu tvrtku Studio 33 u Osijeku. Ubrzo nakon toga, zbog rasta potražnje na tržištu, 2016. suosniva tvrtku Barrage koja se specijalizira za dizajn i razvoj aplikacija po mjeri korisnika. Barrage je započeo s 15 zaposlenika, a sada uz zdravi rast broji već oko 100 zaposlenika.

Ivanova domena je stvaranje poslovnih procesa, upravljanje timovima softverskog inženjeringa, projektiranje cloud rješenja te implementacija informacijske sigurnosti i sigurnosnih praksi u razvoju aplikacija. Uvijek je u potrazi za novim tehnologijama te pronalazi načine kako ih primijeniti u proizvodnom okruženju.

S malo osobnije strane, Ivan je nekad bio predani sportaš što mu je izgradilo pravu mjeru discipline i natjecateljski duh. Ljubitelj je putovanja i veliki zaljubljenik u automobile. Brze automobile. Bez obzira na to bio u uredu ili ne, on nikada nije offline, te ne gubi svoj entuzijazam, zbog čega tehnički razgovori s Ivanom rezultiraju novim iskustvom izvan uobičajenog.