preskoči na sadržaj

Wouter van Tol

Wouter van Tol je ravnatelj korporacijskog građanstva tvrtke Samsung Electronics za Europu. U tom svojstvu on predvodi aktivnosti Samsunga s ciljem zapošljavanja mladih i razvoja digitalnih vještina u Europi. Između 2013. i 2019. godine, od programa će izravnu korist imati više od 400.000 mladih diljem 32 države u Europi, a ovaj program je doprinos tvrtke Samsung partnerstvu Europske komisije naziva Grand Coalition for Digital Jobs.
 
Prije nego što se pridružio Samsungu, Wouter je radio u tvrtkama Nestlé i P&G na funkcijama koje su se bavile održivošću i komercijalnim funkcijama. Posjeduje diplomu iz održivog poslovanja s postdiplomskog studija Sveučilišta u Cambridgeu, kao i titulu magistra sa Sveučilišta Twente u svojoj domovini Nizozemskoj.
 
 
Plenarno predavanje: "Očekujte neočekivano: Priprema mladih za nesigurnu budućnost"
Petak, 21. studenoga 2014., 14:00 - 16:00, dvorana Beethoven
 
Svijet se mijenja sve brže i brže. Europa se suočava s paradoksom: nezaposlenost mladih iznosi 25%, a istovremeno je slobodno 900.000 radnih mjesta za IKT profesionalce. Ovo je djelomično objašnjeno "manjkom digitalnih vještina": mnogi mladi završavaju obrazovanje bez vještina koje traže poslodavci. A često se navodi i činjenica da mnogi poslovi sutrašnjice danas još ne postoje.
 
Dakle, kako možemo pripremiti mlade za budućnost u kojoj će se događati velike i brze promjene, a za posao koji u ovom trenutku još ne postoji?
 
Ovaj govor na konferenciji će otkriti što Samsung čini, zajedno s mnogim partnerima, kako bi riješio ovaj problem. Znamo da tehnologija sama po sebi nije univerzalni lijek za sve. Kako bi ostvarila svoj potencijal, odličnoj tehnologiji su potrebni i odličan sadržaj i odlično obrazovanje nastavnika. Tvrtke trebaju mnogo uže surađivati s obrazovnim ustanovama kako izgradile uzajamno razumijevanje i povjerenje. A kako bi se mlade pripremilo za svijet koji se brzo mijenja i koji pokreće tehnologija, potrebno je više od promicanja vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (eng. STEM), kao i u programiranju.

 

preskoči na navigaciju