preskoči na sadržaj

Webfestival 2014

Webfestival je natjecanje autora web sadržaja, namijenjeno svima zainteresiranima u Republici Hrvatskoj. Svake godine, Webfestival obrađuje novu temu s područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a ove godine okrenulo se temi obrazovnih interaktivnih online igara.
 
Čovjek od najranije dobi stječe nova znanja kroz igru, a brzim razvojem i napretkom tehnologije igre ulaze i u virtualni svijet i postaju trendom koji zahvaća ne samo djecu, već i odrasle. Jesu li one samo zabava ili se digitalne igre mogu iskoristiti i za stjecanje korisnih znanja u školi, na fakultetu, u poslovnom okruženju?
 
Petnaestu godinu zaredom natjecanje Webfestival otvorilo je prijave za autore sadržaja na Internetu. Ove godine svoje radove na natjecanje mogli su prijaviti autori obrazovnih interaktivnih online igara koji su svoju igru razvili od početka ili su koristili gotov alat za izradu igara u koji su unijeli svoj sadržaj.
 
Pod sloganom „Učenje je igra“ Webfestival 2014 ove godine prihvaćao je obrazovne interaktivne online igre u tri kategorije prema ciljanoj grupi polaznika:
  • Junior (do 12 godina)
  • Kadet (od 12 do 18 godina)
  • Senior (iznad 18 godina)
Prijave su se zaprimale do 26. rujna 2014. godine a o najboljima je odlučio Ocjenjivački sud koji je pregledao sve pristigle radove prema unaprijed objavljenim kriterijima i među njima odabrao po jednog pobjednika u svakoj kategoriji. O još jednom pobjedniku natjecanja u sve tri kategorije Webfestivala 2014 odlučila je publika svojim glasovima.

Ocjenjivački sud Webfestival 2014 je među 14 zaprimljenih prijava (9 u kategoriji Junior i 5 u kategoriji Kadet, u kategoriju Senior nije pristigla ni jedna prijava) proglasio pobjednike natjecanja. Stručni ocjenjivački sud ocjenjivao je obrazovne igre na temelju šest kriterija - primjenjivosti u obrazovanju, svrhovitosti, originalnosti, interaktivnosti, lakoće korištenja i općeg dojma.

Tko su najbolji u dvije kategorije prema ocjenama Ocjenjivačkoga suda i tko je dobio pohvalu, a koga je publika odabrala kao najboljeg, saznajte na stranicama natjecanja posvećenoj pobjednicima.

Dodjela nagrada pobjednicima natjecanja održala se 20. studenoga 2014. u 16 sati u dvorani Tomislav 3.

 

preskoči na navigaciju