preskoči na sadržaj

Karl Hopwood

Karl Hopwood je nezavisni stručnjak za e-sigurnost. Član je savjetodavnih odbora u nekoliko organizacija u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sj. Irske koje se bave pitanjima sigurnosti na Internetu.

Karl je radio za brojne organizacije koje su odigrale ključnu ulogu u Velikoj Britaniji i šire, uključujući CEOP (Centar za zaštitu djece na Internetu i prevenciju njihovog iskorištavanja), BECTA (Britanska agencija za obrazovanje i komunikacijske tehnologije), Europsku Komisiju i nekoliko lokalnih samouprava u Velikoj Britaniji. Jedan od nedavnih projekata na kojemu je Karl radio za Međunarodnu telekomunikacijsku uniju uključivao je izradu priručnika za pripremu nacionalnih strategija za sigurnost djece na Internetu. Kao nekadašnji nastavnik u osnovnoj školi, Karl i dalje radi s djecom, mladima, roditeljima i nastavnicima na promicanju digitalne pismenosti i manje rizičnog ponašanja djece na Internetu.

Posljednje četiri godine Karl je zaposlen i kao konzultant u organizaciji INSAFE, koordinacijskom tijelu Europske unije za program sigurnijeg Interneta, u kojoj je odgovoran za koordinaciju centara pomoći u zemljama Europske unije.

Plenarno predavanje: Učinimo Internet sigurnijim za djecu i mlade

preskoči na navigaciju