preskoči na sadržaj

Wilfried Grommen, Microsoftov direktor i glavni tehnološki savjetnik za područje srednje i istočne Europe

Wilfried Grommen vodeći je javni zagovornik i glasnogovornik tehnološke strategije Microsofta u regiji, posebno što se tiče razvoja tehnološke politike te uvođenja i korištenja tehnologije u vladinim, obrazovnim i visokoškolskim institucijama. Neke od važnijih tema tehnološke politike su interoperabilnost, inovacija, intelektualno vlasništvo, sigurnost, privatnost, otvoreni standardi i otvoreni kod, cloud computing (računarstvo u oblacima).

Isto tako, RTO je odgovoran za zagovaranje tehničkih potreba lokalne uprave, obrazovnih i akademskih agencija kod ključnih unutarnjih dionika u Microsoftu na regionalnoj i korporativnoj razini. Odgovoran je za doprinos postupcima povratnog informiranja o proizvodima s ciljem osiguravanja razvoja Microsoftovih proizvoda kroz ispunjavanje potreba regionalnih i korporativnih jedinica.

Wilfried se pridružio Microsoftu 2001. godine kao generalni direktor za Microsoft.NET i tehnologije za razvojne inženjere u regiji Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA). Nakon toga, tri je godine radio u  uredu predsjednika regionalnog ureda za Europu, Bliski istok i Afriku, organizirajući građanske inicijative i kabinete diljem regije. Ova je inicijativa usmjerena na naš model dugoročnog održivog rasta i načina pozicioniranja Microsofta unutar lokalnih gospodarskih i društvenih mreža. U okviru posla također se bavio organizacijom onih vidova Microsofta u Europi, na Bliskom istoku i u Africi koji su vezani uz odnose s javnošću.

Prije toga, Wilfried je bio jedan od osnivačka tvrtke Capco, belgijskog dobavljača softvera za financijske usluge. Nadzirao je udruženja, tehnologiju, misaono vođenje i isporuku; upravljao je trgovinom i rizicima; radio je kao strateg za Microsoftov laboratorij za razvoj softvera temeljen na komponentama.

Karijeru je započeo u tvrtki Cimad Consultants (kasnije je postala dio IBM Professional Services), gdje je upravljao tehnološkim mogućnostima. Njegovo profesionalno iskustvo uključuje i mjesto člana uprave regionalnih industrijskih usluga za IBM, direktora strateške promidžbe i tehnologije u tvrtki BIM za integraciju sustava te voditelja marketinga proizvoda za grupaciju informacijskih sustava Motorola Corp. Pored toga, bio je i vanjski revizor za istraživačke programe Europske unije – RACE (Research into Advanced Communications for Europe) i ACTS (Advanced Communications Technology and Services).

Wilfried je magistar građevinarstva i elektrostrojarstva, a specijalizirao se za mikroelektroniku na Katoličkom sveučilištu Leuven u Belgiji.
 



preskoči na navigaciju