Probudite poduzetnika u sebi primjenom novih tehnologija

U okviru Scientix 3 projekta na ovogodišnjoj CUC konferenciji u otvorenom prostoru na razini -1 održavat će se radionice o primjeni novih tehnologija u svrhu poticanja poduzetničkih vještina koje povezuju umjetničke i tehničke aspekte rada.

Radionice na kojima će sudionici moći sudjelovati tijekom sva tri dana konferencije su slijedeće:

  1. „Izradi konja – osvoji Troju“ – sudionici će u radionicu biti uvedeni pričom Homerove Ilijade te će izrađivati trojanskog konja kojim žele osvojiti Troju. Radionicom se povezuje znanje iz povijesti, geografije, fizike sa primjenom novih tehnologija koje uključuju dizajniranje na računalima u CAD programu, rezanje na laserskim uređajima…
  2. Primjena modernih tehnologija u izradi sapuna i masažnih pločica – sudionici radionice će izrađivati kalupe prema 3D ispisanom modelu pomoću uređaja za toplo oblikovanje termofolija u koje će ulijevati pripremljenu bazu sapuna u koju ću uz malo kreativnosti dodati odabrane boje i mirise. Izrađene kalupe i sapune sudionice dobivaju kao poklon i podsjetnik na radionicu.
  3. 3D printanje i CAD modeliranje – sudionici radionice će imati priliku upoznati se sa novim tehnologijama digitalne proizvodnje koje uključuju pripremu, izradu i obradu modela za 3D ispis
  4. 3D binomna matematika – sudionici će na radionici spoznati kako pomoću novih tehnologija omogućiti bolju vizualizaciju i pamćenje nekih zahtjevnih matematičkih formula. Modeli i dijelovi formula izrađeni su pomoću 3D ispisa ili laserskim rezanjem kako bi njihovo učenje uključivalo različita osjetila, pokrete te samostalno sastavljanje i analizu.

Ovo je samo jedan dio radionica koje će učenici i učenice Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića (Romano Ćosić, Mario Vata, Mateo Miličević, Terra Gulić), Osnovne škole Lovre pl. Matačića (Lara Škaler), Veleučilišta u Karlovcu (Robert Lešković) pod mentorstvom svojih profesorica iz Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića Kristinom Škaler i Ružicom Soldo prezentirati i demostrirati posjetiteljima CUC konferencije.

Uz navedene četiri radionice, sudionike očekuje i još poneko dodatno iznenađenje.

Događanje se financira iz EU programa Obzor 2020 za istraživanje i inovacije – projekt Scientix 3 (Ugovor N. 730009), koordinira Europska školska mreža (EUN). Sadržaj ovog teksta odražava samo stavove autora i ne predstavlja stavove Europske komisije te se Europska komisija ne smatra odgovornom za bilo kakvo korištenje informacija sadržanih u ovom tekstu.

 

COPYRIGHT © 2018 CARNET. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

EU strukturni fondovi
Učinkoviti Ljudski Potencijali
Operativni program: konkurentnost i kohezija
CARNet

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNET-a.