Najavljujemo prvo pozvano predavanje ovogodišnje konferencije doc.dr.sc. Roberta Kopala na temu Kreativnost 4.0: usprkos i zahvaljujući 4. industrijskoj revoluciji.

Ključna značajka 4. industrijske revolucije je jednom riječju “umrežavanje”, a ključni doseg je “sve”. Promijenit će svijet. Korjenito. Out of scope predavanja je “ovo je predavanje o 4. industrijskoj revoluciji”, ali scope predavanja je kreativnost u eri 4. industrijske revolucije. Kreativnost usprkos i zahvaljujući 4. industrijskoj revoluciji. Kreativnost 4.0.

 

Nesporno je da živimo u vremenu kreativnosti. Ali, zašto je kreativnost toliko važna? Zašto danas sve više govore o njoj? Zašto tako gorljivo zazivamo kreativnost u obrazovnom ciklusu? Zašto njome uvjetujemo odabir kandidata za posao? Zašto je tako važno poticati kreativnost i zašto ona može donijeti presudnu konkurentsku prednost, neovisno o tome kojom profesijom se bavimo? Pri iznalaženju odgovora na ta i mnoga druga pitanja pomoći će nam činjenice.

Hrvatska i kreativnost: u izvješću The global creativity index, RH je na 58. mjestu, a ispred su Filipini, Panama, Iran, Grčka, Srbija i dr. (2015.). Hrvatska i inovacije u EU: iza RH su samo Rumunjska i Bugarska (2016.). Čak 80% ispitanika smatra kreativnost ključnom za ekonomski razvoj, a gotovo njih 2/3 smatra da je kreativnost važna za društvo. Međutim, samo 25% njih misli da su iskoristili svoj kreativni potencijal (2012.). Većina ispitanika osjeća kako njihovu kreativnost guše obrazovni sustavi. Tako misli čak 52% (negdje i 60%) ispitanika u svim državama te čak 70% u SAD-u. Više od 80% zaposlenih sa završenim visokoškolskim obrazovanjem izrazilo je želju za tehnikama kreativnog mišljenja u obrazovanju.

Last but not least, i kakve veze sve to ima s 4. industrijskom revolucijom?

Više informacija o predavanju i predavaču potražite na stranici o pozvanim predavačima.

COPYRIGHT © 2018 CARNET. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

EU strukturni fondovi
Učinkoviti Ljudski Potencijali
Operativni program: konkurentnost i kohezija
CARNet

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNET-a.