doc.dr.sc. Robert Kopal – Kreativnost 4.0: usprkos i zahvaljujući 4. industrijskoj revoluciji

Ključna značajka 4. industrijske revolucije je jednom riječju “umrežavanje”, a ključni doseg je “sve”. Promijenit će svijet. Korjenito. Out of scope predavanja je “ovo je predavanje o 4. industrijskoj revoluciji”, ali scope predavanja je kreativnost u eri 4. industrijske revolucije. Kreativnost usprkos i zahvaljujući… klikni za više!

izv. prof.dr.sc. Kristijan Lenac – Što je blockchain i zašto je važan?

Blockchain je revolucionarna nova tehnologija koja se počinje masovno primjenjivati u raznim sektorima društva. O njoj se priča kao novoj generaciji Interneta koja omogućava direktan transfer vrijednosti među sudionicima, no to je samo jedna od prednosti primjene blockchain-a. Koje su to prednosti tehnologije i njene moguće primjene? klikni za više!

dr. Michelle Zimmerman – People First: Technology that Supports Humanity

As educators and researchers, we are in occupations to prepare young people for the future. We have the opportunity to help build content knowledge and the ability to use technology. But, without a desire to make a positive difference in the world, intellect alone can be used to negatively impact others. As technology advances to try to replicate human intelligence, humans are still better at creativity, storytelling, making connections across seemingly unrelated domains, and exploring… klikni za više!

COPYRIGHT © 2018 CARNET. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

EU strukturni fondovi
Učinkoviti Ljudski Potencijali
Operativni program: konkurentnost i kohezija
CARNet

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNET-a.