Blockchain je revolucionarna nova tehnologija koja se počinje masovno primjenjivati u raznim sektorima društva. O njoj se priča kao novoj generaciji Interneta koja omogućava direktan transfer vrijednosti među sudionicima, no to je samo jedna od prednosti primjene blockchain-a. Koje su to prednosti tehnologije i njene moguće primjene? Zašto ima potencijalno dalekosežne ekonomske i socijalne posljedice?

Predavanje će se temeljiti na tehničkom pristupu tehnologiji i mogućim primjenama s ciljem pružanja osnovnog znanja o blockchainu. Nakon odgovora na osnovna pitanja: Što je blockchain? Kako radi? Što omogućuje? Gdje se sve primjenjuje, a gdje se ne bi trebao primjenjivati?, pokušat će se analizirati do koje mjere i na koji način blockchain može utjecati na društvo.

Životopis:

Kristijan Lenac zaposlen je kao izvanredni profesor i istraživač na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Diplomu inženjera elektronike, smjer računarstvo, a zatim i doktorat znanosti s disertacijom iz područja mobilne robotike, stekao je na Sveučilištu u Trstu u Italiji. Prije zaposlenja na Tehničkom fakultetu radio je više godina u privatnoj firmi AIBSLab Engineering u Italiji kao projektni menadžer i voditelj nekoliko međunarodnih razvojnih projekata.

Osnivač je i voditelj Laboratorija za umjetnu percepciju i autonomne sustave (APASLAB) na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Jedan je od osnivača Riteh Drone Team-a. Njegovi istraživački interesi su u poljima mobilne robotike, ugradbenih sustava i blockchain tehnologija.
Razvoj blockchain tehnologija prati od 2012 godine. Trenutno mentorira više studentskih radova iz područja i aktivno je uključen u nekoliko projekata vezanih uz primjene blockchain tehnologija.

COPYRIGHT © 2018 CARNET. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

EU strukturni fondovi
Učinkoviti Ljudski Potencijali
Operativni program: konkurentnost i kohezija
CARNet

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNET-a.