Naziv 20. CARNET-ove korisničke konferencije – CUC glasi “CUC20: Mreža ideja“. Teme predstavljaju programski okvir konferencije, a podteme su prijedlozi načina na koji se može promatrati pojedina tema, ali nikako ih ne treba shvatiti ograničavajuće pa ako želite prijaviti rad na jednu od tema, ne brinite ako ne nađete podtemu u koju se vaš rad uklapa, dovoljno je da se on uklapa u jednu od tema.

“Kompetencije za novo doba” obuhvaćaju znanja, vještine i razumijevanja međuljudskih, intelektualnih i praktičnih vještina, etičkih vrijednosti koje nas pripremaju za život i rad u dobu koje dolazi. Voljeli bismo primijenjenu tehnologiju i rezultate njene primjene vidjeti iz perspektive njenog utjecaja na ishode učenja. Učenička / studentska  /korisnička perspektiva nam je važna!

 

“Učimo li za život?” tema je koja propituje stavljamo li znanje u funkciju i koja nastoji dati odgovor na pitanje na koji način različiti načini učenja doprinose postizanju ishoda, ali i pripremanju učenika za život i rad u suvremenom društvu.

Sigurni smo da će umjetna inteligencija, robotika i neuroznanost napraviti iskorake u svim područjima ljudskog rada i života na trenutno teško zamisliv način. U temi “Inovacije” samo su neka od znanstvenih područja i tehnologija za koje bismo voljeli vidjeti moguće primjene. Potičemo korištenje novih alata, ali mislimo da je još važnije pokazati njihovu inovativnu primjenu. Zato mislimo da sam alat i prezentacija njegovih mogućnosti ne predstavlja inovaciju, inovativna može biti njegova primjena i to bismo voljeli vidjeti na CUC-u.

“Ususret digitalnom društvu” tema je koja pokriva upravljačke kompetencije, potrebu usklađivanja s regulativom, informatizaciju poslovnih procesa, automatizaciju upravljanja računalima i servisima, poduzetništvo u obrazovnim ustanovama. Pozivamo kolege sistem inženjere na visokoškolskim ustanovama koji brinu o informacijskom sustavu svojih ustanova da pogledaju teme ovogodišnje konferencije i podijele s nama svoja iskustva o tome kako automatiziranjem procesa upravljanja računalima i servisima podižu razinu sigurnosti, ali i efikasnost poslovanja svoje ustanove, kako koriste inovacije, kako izgleda jedan njihov radni dan i imaju li poruku za svoje korisnike.

U ovih devetnaest CUC konferencija vidjeli smo fantastične inovativne primjere primjene tehnologije u obrazovnom procesu. Napravljeni su značajni pomaci u načinu na koji se poučava i uči, pokreću projekti, uspostavlja suradnja s kolegama i tehnološkim partnerima. Zanima nas kako ste vi zadovoljni postignutim. Bilježite li uočene promjene koje je svrsishodna primjena tehnologije donijela u obrazovni proces, radite li efikasnije, postižete li bolje rezultate, kako se to reflektira na ishode učenja? Kako smo ove godine ponovno uveli mogućnost prijave znanstvenog rada, zanima nas naravno, postoje li ovakva istraživanja. Ali bi bila zanimljiva i sva ne nužno znanstvena istraživanja, koja bi nam mogla pomoći da imamo bolje smjernice kuda treba ići dalje u istraživanju, primjeni i propitkivanju tehnologije. Podijelite svoja iskustva s nama prijavom rada na temu “Istraživanja u obrazovanju”.

Veselimo se vašem sudjelovanju u kreiranju programa ovogodišnje konferencije i jubilarnom dvadesetom susretu velike zajednice CARNET-ovih korisnika!

Nataša Glavor, Predsjednica Programskog odbora

COPYRIGHT © 2018 CARNET. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

EU strukturni fondovi
Učinkoviti Ljudski Potencijali
Operativni program: konkurentnost i kohezija
CARNet

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNET-a.