Dio tehnološkog rješenja učionica implementiranih u okviru pilot projekta e-Škole je i bežična mreža u učionici koja primarno služi kao neophodna infrastruktura za integraciju klijenata, pametne ploče i ostalih komponenti pametne učionice.

Bežična mreža proizvođača HPE Aruba Networks implementirana je u ukupno 40 škola iz pilot projekta e-Škole. U okviru ovog rješenja, korisnicima tih učionica omogućen je pristup i korištenje API (Application Programming Interface) repozitorija. Nastavnici i učenici ovih škola s pomoću navedenih API-ja mogu kreirati vlastite aplikacije i softverska rješenja te u nastavu integrirati stjecanje znanja o upravljanju i kontroli IoT-a u implementiranom okruženju.

Na ovogodišnjem CUC-u bit će prikazan najjednostavniji primjer uređaja i odgovarajućeg softvera koji pokazuje broj sudionika na nekom događanju / predavanju.

COPYRIGHT © 2018 CARNET. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

EU strukturni fondovi
Učinkoviti Ljudski Potencijali
Operativni program: konkurentnost i kohezija
CARNet

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNET-a.