Ova posebna programska cjelina već je 7 godina zaredom ključni dio korisničke konferencije CUC za sve sistem inženjere ustanova članica CARNeta, ali i za ostale tehničke osobe kojima je poigravanje sa poslužiteljima u srcu. U centru svakog sys.treka su posebna predavanja i radionice namijenjene ovoj, veoma često marginaliziranoj, stereotipiziranoj i neshvaćenoj skupini IT-evaca slash kompjuteraša. Program priprema, rukom odabrana, skupina CARNetovih stručnjaka, djelatnika ustanova članica, vanjskih suradnika, ali i djelatnika komercijalnih tvrtki s ciljem izrade široke lepeze tema koje bi obuhvatile sve aspekte informatičkih poslova u našim ustanovama. Ali tu stvari, sa strane organizatora, ne staju – dapače.

Prvi korak je opustiti sudionike sys.treka kroz, opet tradicionalno, pretkonferencijsko druženje. Tijekom ovih godina smo ustanovili da je najučinkovitiji način ponuditi iće, piće i zanimljivu tehnologiju. Tako smo se prije dvije godine družili u prostorima tvornice “Rimac Automobili” a prošle godine smo posjetili i Hidroelektranu Dubrovnik u mjestu Plat.

Ostale pojedinosti sa prošlogodišnjih sys.trekova možete naći u, naravno posebnoj, kategoriji portala za sistemce (http://sistemac.carnet.hr/SysTrek).

IMG_3621IMG_3603IMG_3576
Tijekom trajanja konferencije i sys.trekovog programa po dobrom starom običaju tu je i nagradna igra s vrijednim nagradama za one naj…snalažljivije, obično regionalno formirane klanove sistemca. Svake godine nam je cilj ponuditi u potpunosti novi izazov kojim bi zaokupili mozgove polaznika, ali i brute forceali ih na druženje s drugim sistemcima i CARNetovim sys.trek timom da bi napokon upoznali, odnosno ponovo vidjeli lica iza e-mail adrese, mailing liste i-ili ticketing sustava.IMG_6457