Natjecanje „Pravi kaLibar za znanje“  2016

U vremenu smo kada se odgovorno i samostalno služenje digitalnom tehnologijom smatra imperativom. Uvođenjem novih pedagoških pristupa, primjenom tehnologije i boljom dostupnošću kvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja učenicima se omogućuje ovladavanje osnovnim vještinama potrebnima za život i rad u 21. stoljeću i doprinosi njihovoj digitalnoj pismenosti.

Zbog toga se pozivaju svi nastavnici osnovnih i srednjih škola da se uključe u izradu digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar koji omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi. Cilj digitalnih nastavnih materijala koje će izrađivati nastavnici je poticanje razvoja kompetencija iz pojedinog nastavnog predmeta te digitalnih kompetencija učenika. Tako će digitalni nastavni materijali u fokusu imati temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“.

LIbar-03

Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije obuhvaća učinkovito, primjereno, pravodobno, odgovorno i stvaralačko služenje informacijskom i komunikacijskom tehnologijom u svim predmetima, područjima i na svim razinama obrazovanja.

Cilj ovog natjecanja je motivirati nastavnike u kreiranju digitalnih nastavnih materijala te potaknuti izvrsnost u njihovoj izradi.

O pobjednicima će odlučivati stručni Ocjenjivački sud prema unaprijed definiranim kriterijima. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, stoga pozivamo sve nastavnike da se svakako prijave na natjecanje.

Uvjeti sudjelovanja, pravila natjecanja te korisni savjeti i upute mogu se pronaći na stranici natjecanja, na adresi http://www.skole.hr/natjecanje-libar/.