CARNET USERS CONFERENCE 2020 https://cuc.carnet.hr/2020 Izazov prihvaćen Fri, 06 Nov 2020 13:50:38 +0000 hr hourly 1 CARNET-ova online konferencija za korisnike okupila više od 2000 sudionika https://cuc.carnet.hr/2020/carnet-ova-online-konferencija-za-korisnike-okupila-vise-od-2000-sudionika/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=carnet-ova-online-konferencija-za-korisnike-okupila-vise-od-2000-sudionika Fri, 06 Nov 2020 13:50:38 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4369 Pod sloganom „Izazov prihvaćen!“, od 4. do 6. studenoga, održana je 22. CARNET-ova konferencija za korisnike koju je putem online platforme pratilo više od 2000 sudionika. Tijekom tri dana konferencije obrađene su teme „Ovo nam je škola“ i „AI u obrazovanju i obrazovanje za AI“ kroz više od 80 interaktivnih izlaganja i prezentacija sponzora, 36 radionica, […]

The post CARNET-ova online konferencija za korisnike okupila više od 2000 sudionika appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Pod sloganom „Izazov prihvaćen!“, od 4. do 6. studenoga, održana je 22. CARNET-ova konferencija za korisnike koju je putem online platforme pratilo više od 2000 sudionika. Tijekom tri dana konferencije obrađene su teme „Ovo nam je škola“ i „AI u obrazovanju i obrazovanje za AI“ kroz više od 80 interaktivnih izlaganja i prezentacija sponzora, 36 radionica, jedan okrugli stol i dvije panel rasprave.

„Na ovogodišnjoj konferenciji istaknuli smo najbolje prakse korištenja digitalnih tehnologija u obrazovanju, od kojih su neke zaživjele tijekom perioda izolacije te razgovarali o umjetnoj inteligenciji i njezinoj ulozi u budućnosti obrazovnog sustava korištenjem napredne analitike velikih količina podataka“, rekao je Goran Kezunović, ravnatelj CARNET-a.

Prvi dan konferencije veliku pozornost privuklo je pozvano predavanje dr. Waynea Holmesa pod nazivom „Artificial Intelligence and Education. Promise and Implications for Teaching and Learning“.

„Umjetna inteligencija je već prisutna, a bit će prisutna i u budućnosti. Iako njome možemo učiniti nevjerojatne stvari, ona nije toliko inteligentna koliko se to ističe. U svakom slučaju, umjetna inteligencija se sve više koristi u obrazovanju te ima potencijal transformirati obrazovanje u pozitivnom smjeru, ali i u negativnom ako ne budemo oprezni. Zato su ovakve konferencije važne jer pružaju nastavnicima priliku da nauče što upotreba umjetne inteligencije zapravo znači, pomažu im vidjeti širu sliku, oduprijeti se čarima uzbudljivog svijeta tehnologije i osigurati da umjetna inteligencija utjelovi stvarne ljudske vrijednosti te adresira stvarne obrazovne potrebe“, smatra dr. Holmes.

Sudionici su imali priliku saznati više o aktualnostima u programu e-Škole i budućim aktivnostima koje je predstavila Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a i voditeljica projekta e-Škole.

„CARNET-ova konferencija za korisnike je već niz godina mjesto usvanja novih znanja i vještina, razmjene iskustava i ideja, ali i mjesto za druženje, stjecanje novih poznanstava i buduće suradnje. Svake godine se trudimo nadmašiti prethodnu konferenciju te biti bolji stoga smo ove godine prihvatili izazov i preselili konferenciju u virtualno okruženje kako bismo unatoč izvanrednim okolnostima našim korisnicima pružili uvid u nove trendove na području primjene digitalnih tehnologija u obrazovanju, izjavila je zamjenica ravnatelja.

O povijesti umjetne inteligencije i onome što iz nje možemo naučiti za budućnost govorio je dr. Markus Schatten, izvanredni profesor na Fakultetu organizacije i informatike.

„Umjetna inteligencija polako postaje sveprisutna i nalazimo je gotovo u svim aspektima ljudskog postojanja. Sukladno tome za očekivati je sve veću primjenu UI u edukaciji putem raznih tehnologija koje pokazuju veliki potencijal u svojoj primjeni kao što su agenti za razgovor, personalizacija učenja kroz analitiku korisnika, ekspertni sustavi, računalni vid, agentne simulacije i dr.“, rekao je dr. Markus Schatten te dodao kako su na ovoj konferenciji po prvi puta velikom broju nastavnika u Hrvatskoj predstavljeni neki od ključnih aspekata i izazova upotrebe UI u edukaciji čime se znatno povećala difuzija ovih tehnologija u naš obrazovni sustav.

Nastavnici iz različitih dijelova Hrvatske predstavili su svoje iskustvo i primjere dobre prakse provođenja online nastave. Usto, na konferenciji se govorilo i o tome kako planirati i organizirati nastavu na daljinu, koje alate koristiti u virtualnim učionicama, kako vrednovati aktivnosti u online okruženju, na koji način prezentirati nastavne sadržaje, motivirati učenike i komunicirati s njima te koje su prednosti i nedostatci nastave na daljinu.

Zadnji dan konferencije obilježilo je predavanje Ace Momčilovića u kojemu je odgovorio na pitanja što je Nacionalni AI kapital kao koncept te kako bi razvoj umjetne inteligencije mogao utjecati na razlike između zemalja u budućnosti, a osvrnuo se i na konferenciju.

„Ovo je bilo moje prvo sudjelovanje na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike i dojmovi su iznad svih očekivanja. Konferencija je sadržajno bila na vrlo visokom nivou, u rangu s velikim međunarodnim konferencijama. Posebno me veselilo vidjeti interaktivnost i znatiželju vrlo brojne publike. Mislim da je to vrlo ohrabrujuće za naš obrazovni sustav. Ovakve konferencije su iznimno važne jer potiču i podržavaju jedan od najvažnijih segmenata našeg društva – učitelje i profesore. I da se konferencija održava dva puta godišnje, ne bi bilo previše, jer novih svjetskih trendova i korisnih znanja će biti sve više“, istaknuo je Aco Momčilović.

Snimke svih predavanja i radionica dostupne su na portalu CARNET Meduza.

The post CARNET-ova online konferencija za korisnike okupila više od 2000 sudionika appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
CUC stavlja naglasak na digitalnu transformaciju i AI u obrazovanju https://cuc.carnet.hr/2020/cuc-stavlja-naglasak-na-digitalnu-transformaciju-i-ai-u-obrazovanju/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cuc-stavlja-naglasak-na-digitalnu-transformaciju-i-ai-u-obrazovanju Tue, 03 Nov 2020 09:00:21 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4365 CARNET-ova konferencija za korisnike (CUC) pod nazivom „Izazov prihvaćen!“ održat će se 22. godinu zaredom, ovaj put u cijelosti u online formatu. Zbog trenutne situacije izazvane koronavirusom sudionici će, od 4. do 6. studenoga, pratiti bogati program putem platforme za virtualne konferencije. Glavne teme konferencije su „Ovo nam je škola“ i „AI u obrazovanju i obrazovanje za […]

The post CUC stavlja naglasak na digitalnu transformaciju i AI u obrazovanju appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
CARNET-ova konferencija za korisnike (CUC) pod nazivom „Izazov prihvaćen!“ održat će se 22. godinu zaredom, ovaj put u cijelosti u online formatu. Zbog trenutne situacije izazvane koronavirusom sudionici će, od 4. do 6. studenoga, pratiti bogati program putem platforme za virtualne konferencije.

Glavne teme konferencije su „Ovo nam je škola“ i „AI u obrazovanju i obrazovanje za AI“ koje će se obraditi kroz više od 70 interaktivnih izlaganja, 39 radionica, dvije panel rasprave, nekoliko prezentacija istraživanja i okrugle stolove.

Konferenciju će otvoriti predavanje dr. Wayne Holmesa, glavnog istraživača u inovacijskom programu za obrazovanje u britanskoj zakladi za inovacije Nesta. Na CUC-u će dr. Holmes govoriti o upotrebi umjetne inteligencije u obrazovanju te trebaju li nastavnici započeti rane rasprave sa stručnjacima i poduzetnicima na području umjetne inteligencije, a sve kako bi se osiguralo da uporaba umjetne inteligencije u učionicama bude istinski korisna i da uvijek započinje i završava učenjem.

Prvi dan konferencije obilježit će i prezentacija provedenih i budućih aktivnosti te dosadašnjih rezultata druge faze programa e-Škole koju će održati zamjenica ravnatelja CARNET-a i voditeljica projekta, Andrijana Prskalo Maček.

O umjetnoj inteligenciji drugi dan će govoriti dr. Markus Schatten, izvanredni profesor s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Predavanjem pod nazivom: “Hoće li roboti ukrasti moj posao? Kratka povijest umjetne inteligencije i što iz nje možemo naučiti za budućnost” pokazat će se da je ovo što doživljavamo na području AI zapravo treći val umjetne inteligencije. Tijekom predavanja pokušat će odgovoriti i na pitanja hoće li se povijest ponoviti ili ćemo ovaj puta naučiti nešto? Što bismo trebali naučiti i koja nam znanja i vještine mogu pomoći u tome da mirno dočekamo novo doba koje je na pomolu?

Sudionici CUC-a će u okviru teme „Ovo nam je škola“ predstaviti kako su svoju nastavu prilagodili online okruženju, kako su kreirali vlastite sadržaje ili koristili online resurse, kako su surađivali i komunicirali s učenicima, studentima i kolegama, kako su vrednovali njihova postignuća te koje su izazove savladali i što treba raditi drugačije.

Konferenciju će zaključiti pozvano predavanje Ace Momčilovića na temu „Nacionalni AI kapital – prvi rezultati globalnog istraživanja (Što trebate znati ako ste u edukacijskom sektoru?)“. U predavanju će govoriti o najvećim razlikama između zemalja i pojedinaca, kako bi razvoj AI mogao utjecati na te razlike u budućnosti te što je to nacionalni AI Capital kao koncept, je li važan, što stručnjaci misle o NAIC-u i koliko imamo vremena da reagiramo. Jedno od glavnih pitanja predavanja Ace Momčilovića je i budućnost AI projekata u obrazovnom segmentu.

22. CARNET-ova konferencija za korisnike održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

The post CUC stavlja naglasak na digitalnu transformaciju i AI u obrazovanju appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Zatvorene prijave na CUC https://cuc.carnet.hr/2020/zatvorene-prijave-na-cuc/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zatvorene-prijave-na-cuc Mon, 02 Nov 2020 11:00:38 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4337 Prijave na CARNET-ovu konferenciju za korisnike CUC 2020 su zatvorene! Hvala vam na velikom interesu, više od 2 300 registriranih sudionika konferencije čine ovu korisničku konferenciju najvećom do sada. Registrirani sudionici konferencije mogu pratiti bogat program, koji se ove godine sastoji od 36 radionica, 2 panel rasprave, jedan okrugli stol, 3 pozvana predavanja i više od […]

The post Zatvorene prijave na CUC appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Prijave na CARNET-ovu konferenciju za korisnike CUC 2020 su zatvorene!

Hvala vam na velikom interesu, više od 2 300 registriranih sudionika konferencije čine ovu korisničku konferenciju najvećom do sada. Registrirani sudionici konferencije mogu pratiti bogat program, koji se ove godine sastoji od 36 radionica, 2 panel rasprave, jedan okrugli stol, 3 pozvana predavanja i više od 80 interaktivnih prezentacija.

Program konferencije počinje u srijedu, 4. studenoga 2020. godine u 11 sati, plenarnim otvaranjem i prvim pozvanim predavanjem konferencije pod nazivom Artificial Intelligence and Education. Promise and Implications for Teaching and Learning, koje će održati dr. Wayne Holmes, glavni istraživač u inovacijskom programu za obrazovanje u britanskoj zakladi za inovacije Nesta.

The post Zatvorene prijave na CUC appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Panel rasprava – Etika i AI https://cuc.carnet.hr/2020/panel-rasprava-etika-i-ai/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=panel-rasprava-etika-i-ai Thu, 29 Oct 2020 14:44:15 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4295 Drugi online panel CUC konferencije za korisnike bavi se pitanjima etike i umjetne inteligencije. Svaka nova tehnologija, pa tako i umjetna inteligencija sa sobom nosi i određene rizike, osim promjena u radnim odnosima i straha da će nas AI zamijeniti. Osnova svakog  AI sustava je sposobnost obrade velike količine podataka kroz proces strojnog učenja. U podacima […]

The post Panel rasprava – Etika i AI appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Drugi online panel CUC konferencije za korisnike bavi se pitanjima etike i umjetne inteligencije.

Svaka nova tehnologija, pa tako i umjetna inteligencija sa sobom nosi i određene rizike, osim promjena u radnim odnosima i straha da će nas AI zamijeniti. Osnova svakog  AI sustava je sposobnost obrade velike količine podataka kroz proces strojnog učenja. U podacima su utkane predrasude kojih nismo svjesni, kako tehnologija koja je lišena moralnih ili kulturoloških normi utječe na pojavu novih predrasuda? Umjetna inteligencija temelji se na učenju iz iskustva. Kako bi stekli iskustvo potrebno je prikupiti velike količine podataka o ponašanju ljudi i načinu na koji ljudi rješavaju probleme. Koliko je etično prikupljati podatke potrebne za uspješnu realizaciju sustava temeljenih na umjetnoj inteligenciji?

Personalizirano učenje i prilagodba nastavnih sadržaja temelji se na vrednovanju postignuća učenika. Koliko su primjereni načini vrednovanja temeljeni na umjetnoj inteligenciji?O ovim i drugim temama razgovarat ćemo na ovom panelu.

Panel moderira Saša Mlađenović s Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a sudionici su gospođa Helena Librenjak iz tvrtke ATOS, gospodin Darko Jureković iz Oracle-a i gospodin Ante Križanović iz tvrtke Aether-signum.

Panel raspravu možete pratiti u petak, 6. studenoga, od 11:15 sati.

The post Panel rasprava – Etika i AI appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Panel rasprava – Kako najnoviji AI trendovi utječu na obrazovanje i učenje? https://cuc.carnet.hr/2020/panel-rasprava-kako-najnoviji-ai-trendovi-utjecu-na-obrazovanje-i-ucenje/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=panel-rasprava-kako-najnoviji-ai-trendovi-utjecu-na-obrazovanje-i-ucenje Thu, 29 Oct 2020 13:55:02 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4289 Najavljujemo prvu panel raspravu na CUC-u na temu “Kako najnoviji AI trendovi utječu na obrazovanje i učenje?”, koju će moderirati gospođa Hajdi Ćenan, potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) i suosnivačica i CEO AI startupa airt. U ovom panelu ćemo pokušati saznati kakvo je stanje danas u Hrvatskoj po pitanju znanja i vještina potrebnih […]

The post Panel rasprava – Kako najnoviji AI trendovi utječu na obrazovanje i učenje? appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Najavljujemo prvu panel raspravu na CUC-u na temu “Kako najnoviji AI trendovi utječu na obrazovanje i učenje?”, koju će moderirati gospođa Hajdi Ćenan, potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) i suosnivačica i CEO AI startupa airt.

U ovom panelu ćemo pokušati saznati kakvo je stanje danas u Hrvatskoj po pitanju znanja i vještina potrebnih za rad u dobu umjetne inteligencije, što se traži na tržištu i jesu li naše akademske institucije spremne za obrazovanje trenutnih i novih naraštaja u ovom području. Razvijamo li vještine kao što su radoznalost, kreativnost, kritičko i algoritamsko razmišljanje kao podlogu za učenje o umjetnoj inteligenciji? Što još treba napraviti po tom pitanju?

Sudionici ovog online panela su gospodin Mislav Malenica, predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI), prof. dr. sc. Diana Šimić s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i gospodin Ratko Mutavdžić, CEE Regional Technology Officer u Microsoftu Hrvatska.

Panel raspravu možete pratiti u četvrtak, 5. studenoga, od 11:15 sati.

The post Panel rasprava – Kako najnoviji AI trendovi utječu na obrazovanje i učenje? appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Okrugli stol – Komparativni pregled rezultata akcijskih i anketnih istraživanja nastave na daljinu https://cuc.carnet.hr/2020/okrugli-stol-komparativni-pregled-rezultata-akcijskih-i-anketnih-istrazivanja-nastave-na-daljinu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=okrugli-stol-komparativni-pregled-rezultata-akcijskih-i-anketnih-istrazivanja-nastave-na-daljinu Wed, 28 Oct 2020 09:38:42 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4279 Najavljujemo okrugli stol na temu “Komparativni pregled rezultata akcijskih i anketnih istraživanja nastave na daljinu“. U Okruglom će stolu praktičari – ravnatelji, pedagozi, učitelji i nastavnici iz različitih dijelova Hrvatske i različitih vrsta škola predstaviti svoje iskustvo nastave na daljinu i provođenja akcijskog istraživanja u razdoblju od travnja do srpnja 2020. Razgovarat će se o […]

The post Okrugli stol – Komparativni pregled rezultata akcijskih i anketnih istraživanja nastave na daljinu appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Najavljujemo okrugli stol na temu “Komparativni pregled rezultata akcijskih i anketnih istraživanja nastave na daljinu“.

U Okruglom će stolu praktičari – ravnatelji, pedagozi, učitelji i nastavnici iz različitih dijelova Hrvatske i različitih vrsta škola predstaviti svoje iskustvo nastave na daljinu i provođenja akcijskog istraživanja u razdoblju od travnja do srpnja 2020. Razgovarat će se o temama kao što su priprema, izvedba, komunikacija, različite uloge i učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama u nastavi na daljinu. Osim individualnih iskustava i iskustava različitih škola o uključenju u nastavu na daljinu, tijekom Okruglog stola bit će predstavljeni i podaci prikupljeni kroz kvantitativno istraživanje koje je proveo CARNET na kraju školske godine s učiteljima/nastavnicima, ravnateljima i roditeljima. U Okruglom će stolu sudjelovati Lucija Brnić(pedagog, Gimnazija “Matija Mesić” Slavonski Brod), Sanja Müller-Zoričić (Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška), Tanja Jakovac (pedagog, Oš “Ivan Goran Kovačić” Vrbovsko), Adrijana Leko (učiteljica, Oš “Franjo Tuđman, Ilok) i Andrea Haramustek (nastavnica informatike, Oš “Stjepan Radić” Brestovec Orehovički).

The post Okrugli stol – Komparativni pregled rezultata akcijskih i anketnih istraživanja nastave na daljinu appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Upute za pristup i korištenje CUC 2020 online platforme https://cuc.carnet.hr/2020/upute-za-pristup-i-koristenje-cuc-2020-online-platforme/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=upute-za-pristup-i-koristenje-cuc-2020-online-platforme Wed, 28 Oct 2020 08:31:56 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4273 Donosimo kratke upute za predavače, autore, moderatore i sponzore za korištenje konferencijske platforme Hopin. Upute su posebno prilagođene za predavače koji prezentiraju uživo (predavanja u dvoranama), autore radionica, autore interaktivnih izlaganja koji imaju snimljena predavanja i uključuju se uživo za pitanja publike. Posebne upute pripremljene su i za moderatore interaktivnih izlaganja i za sponzore. Registrirani sudionici […]

The post Upute za pristup i korištenje CUC 2020 online platforme appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Donosimo kratke upute za predavače, autore, moderatore i sponzore za korištenje konferencijske platforme Hopin.

Upute su posebno prilagođene za predavače koji prezentiraju uživo (predavanja u dvoranama), autore radionica, autore interaktivnih izlaganja koji imaju snimljena predavanja i uključuju se uživo za pitanja publike. Posebne upute pripremljene su i za moderatore interaktivnih izlaganja i za sponzore.

Registrirani sudionici pozivnicu za pristup Hopin-u dobit će u narednim danima.

Želimo vam ugodno sudjelovanje na CUC-u!

The post Upute za pristup i korištenje CUC 2020 online platforme appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Otvorene prijave na CUC 2020 https://cuc.carnet.hr/2020/otvorene-prijave-na-cuc-2020/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=otvorene-prijave-na-cuc-2020 Fri, 23 Oct 2020 18:00:13 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4180 Prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike CUC 2020 su otvorene! Prijaviti se možete putem registracijskog obrasca. Prijava na konferenciju putem online obrasca moguća je samo za jednog sudionika. Postupak prijave mora se završiti u roku od 45 minuta. Molimo vas da obratite pažnju na unos podataka u prijavni obrazac, jer će uneseni podaci biti korišteni […]

The post Otvorene prijave na CUC 2020 appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike CUC 2020 su otvorene!

Prijaviti se možete putem registracijskog obrasca. Prijava na konferenciju putem online obrasca moguća je samo za jednog sudionika. Postupak prijave mora se završiti u roku od 45 minuta. Molimo vas da obratite pažnju na unos podataka u prijavni obrazac, jer će uneseni podaci biti korišteni za izdavanje potvrda o sudjelovanju.

Molimo sve sudionike koji posjeduju valjani elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr, da ga koriste za pristup prijavnom obrascu.

Svaki sudionik konferencije može odabrati do tri radionice koje se održavaju u različitim terminima. Detaljne informacije o svakoj radionici možete pronaći u PROGRAMU KONFERENCIJE. Molimo sudionike da obrate pozornost na tehničke preduvjete za održavanje radionica koje će odabrati. U rasporedu programa konferencije pogledajte postoji li potreba za instaliranjem dodatnog softvera ili pripremu dodatnih radnih materijala prije same radionice.

Prijave na konferenciju se zatvaraju u ponedjeljak, 2. studenoga 2020. godine, u 12 sati.

The post Otvorene prijave na CUC 2020 appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Otvaranje prijava na CUC 2020 https://cuc.carnet.hr/2020/otvaranje-prijava-na-cuc-2020/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=otvaranje-prijava-na-cuc-2020 Thu, 22 Oct 2020 12:07:15 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4154 Prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike CUC 2020 otvaraju se u petak, 23. listopada u 20 sati i traju do 2. studenoga u 12 sati. U petak, 23. listopada u 20 sati, na konferencijskom webu bit će objavljena poveznica na online prijavni obrazac. Prijava na konferenciju putem online obrasca moguća je samo za jednog […]

The post Otvaranje prijava na CUC 2020 appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike CUC 2020 otvaraju se u petak, 23. listopada u 20 sati i traju do 2. studenoga u 12 sati.

U petak, 23. listopada u 20 sati, na konferencijskom webu bit će objavljena poveznica na online prijavni obrazac.

Prijava na konferenciju putem online obrasca moguća je samo za jednog sudionika. Postupak prijave mora se završiti u roku od 45 minuta. Molimo vas da obratite pažnju na unos podataka u prijavni obrazac, jer će uneseni podaci biti korišteni za izdavanje potvrda o sudjelovanju.

Molimo sve sudionike koji posjeduju valjani elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr, da ga koriste za pristup prijavnom obrascu.

Svaki sudionik konferencije može odabrati do tri radionice koje se održavaju u različitim terminima. Detaljne informacije o svakoj radionici možete pronaći u PROGRAMU KONFERENCIJE. Molimo sudionike da obrate pozornost na tehničke preduvjete za održavanje radionica koje će odabrati. U rasporedu programa konferencije pogledajte postoji li potreba za instaliranjem dodatnog softvera ili pripremu dodatnih radnih materijala prije same radionice.

Prijave na konferenciju se zatvaraju u ponedjeljak, 2. studenoga 2020. godine, u 12 sati.

The post Otvaranje prijava na CUC 2020 appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Objavljen preliminarni program CUC-a 2020 https://cuc.carnet.hr/2020/objavljen-preliminarni-program-cuc-a-2020/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=objavljen-preliminarni-program-cuc-a-2020 Thu, 22 Oct 2020 11:36:35 +0000 https://cuc.carnet.hr/2020/?p=4149 Objavljen je preliminarni program 22. CARNET-ove konferencije za korisnike CUC 2020, koja će se pod nazivom “CUC 2020: Izazov prihvaćen!” održati od 4. do 6. studenoga 2020. godine. Program konferencije dostupan je na stranici Program konferencije. Konferencija ove godine donosi nekoliko zanimljivih pozvanih predavanja na temu umjetne inteligencije u obrazovanju. Konferenciju otvaramo pozvanim predavanjem dr. Waynea […]

The post Objavljen preliminarni program CUC-a 2020 appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>
Objavljen je preliminarni program 22. CARNET-ove konferencije za korisnike CUC 2020, koja će se pod nazivom “CUC 2020: Izazov prihvaćen!” održati od 4. do 6. studenoga 2020. godine.

Program konferencije dostupan je na stranici Program konferencije.

Konferencija ove godine donosi nekoliko zanimljivih pozvanih predavanja na temu umjetne inteligencije u obrazovanju. Konferenciju otvaramo pozvanim predavanjem dr. Waynea Holmesa, glavnog istraživača u inovacijskom programu za obrazovanje u britanskoj zakladi za inovacije Nesta. Na CUC-u će dr. Holmes raspravljati treba li široko uvođenje umjetne inteligencije u obrazovanje podvrgnuti kritičkom nadzoru i trebaju li nastavnici započeti rane rasprave s tehnolozima i poduzetnicima umjetne inteligencije, a sve kako bi se osiguralo da uporaba umjetne inteligencije u učionicama bude istinski korisna i da uvijek započinje i završava učenjem.

Drugo pozvano predavanje dr. Markusa Schattena pod nazivom: “Hoće li roboti ukrasti moj posao? Kratka povijest umjetne inteligencije i što iz nje možemo naučiti za budućnost”, pokazat će da je ovo što doživljavamo na području AI-ja ustvari treći val umjetne inteligencije koji je po mnogim aspektima vrlo sličan prethodna dva, koji su na žalost neslavno završili. Hoće li se povijest ponoviti ili ćemo ovaj puta naučiti nešto? A što bismo trebali naučiti i koja nam znanja i vještine mogu pomoći u tome da mirno dočekamo novo doba koje je na pomolu? Takva i slična pitanja postavit će se i pokušati odgovoriti u okviru ovog predavanja.

Slijedi pozvano predavanje Ace Momčilovića na temu – Nacionalni AI kapital – prvi rezultati globalnog istraživanja (Što trebate znati ako ste u edukacijskom sektoru?). Koje su najveće razlike između zemalja i pojedinaca o kojima govorimo? Kako bi razvoj AI mogao utjecati na te razlike u budućnosti? Što je to nacionalni AI Kapital kao koncept? Pridonose li škole generiranju nacionalnog AI kapitala? Odgovore na ova pitanja saznajte treći dan konferencije.

Na konferenciji će ukupno biti predstavljeno više od 70 interaktivnih izlaganja, 36 radionica, dvije panel diskusije, nekoliko prezentacija istraživanja i jedan okrugli stol. Više informacija potražite u konferencijskom programu klikom na naziv rada.

The post Objavljen preliminarni program CUC-a 2020 appeared first on CARNET USERS CONFERENCE 2020.

]]>