Virtualna povijest je novi fakultativni predmet na CUC-u, u kojem  se za svladavanje nastavnih sadržaja iz povijesti, koriste suvremene tehnologije – računala, tableti, mobiteli, naočale za virtualnu stvarnost, VR kamera 360, SW aplikacije…. Projekt je specifičan jer  se za učenje koristi tehnologija koja primarno nije namijenjena obrazovanju. Cilj ovakvog pristupa nastavi je približiti nastavni sadržaj učenicima na njima zanimljiv način, potaknuti ih da sami istražuju te modernizirati nastavni proces.

Tijekom konferencije posjetitelji će moći isprobati dvije različite simulacije – šetnja kroz Tutankamonovu grobnicu uz pomoć simulacije King TUT i šetnja Sunčevim sustavom  uz pomoć simulacije Giants of Space. Simulacije posjetite u srijedu i četvrtak od 14 do 18 sati i u petak od 9 do 11 sati na CARNetovom e-Škole izložbenom prostoru.

COPYRIGHT © 2017 CARNet. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNeta.