U okviru Scientix 3 projekta u izložbenom prostoru konferencije održavati će se demonstracije primjera korištenja tehnologija digitalne proizvodnje koje se mogu primjeniti u realizaciji različitih malih projekata kojima se povezuje umjetnički i tehnički aspekt rada mladih.

Kako izraditi torbu s vlastitim crtežom, napraviti vlastiti pečat ili jednostavni 3D model tlocrta građevine. Tu su teme digitalizacije, obrade 2D crteža, te 3D modeliranja. Pomoću urađaja digitalne proizvodnje ove digitalne informacije učenici pretvaraju u opipljive osobne predmete. Ovo su samo neki od primjera koje će učenici Lara Škaler (Osnovna škola Lovre pl. Matačića), Robert Lešković (Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića) i Manuel Vidić (Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića) zajedno s mentoricom Kristinom Škaler iz udruge FabLab demonstrirati na CUC-u.

Događanje se financira iz EU programa Obzor 2020 za istraživanje i inovacije – projekt Scientix 3 (Ugovor N. 730009), koordinira Europska školska mreža (EUN). Sadržaj ovog teksta odražava samo stavove autora i ne predstavlja stavove Europske komisije te se Europska komisija ne smatra odgovornom za bilo kakvo korištenje informacija sadržanih u ovom tekstu.

COPYRIGHT © 2017 CARNet. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

 

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNeta.