Program

Pozivamo vas da nam se pridružite na 19. CARNetovoj korisničkoj konferenciji, koja će se pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)” održati u Valamar Lacroma i President hotelima u Dubrovniku, od 8. do 10. studenoga 2017. godine.

Učenje usmjereno na učenike, prilagođavanje različitim potrebama i mogućnostima učenika i vodiči kroz učenje važni su u odgojno-obrazovnom procesu. Izdvojili smo temu tehnologije i učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama kao iznimno bitnu, a možda nedovoljno prisutnu. Kako vi prilagođavate način poučavanja svojim učenicima? Podijelite s nama svoja iskustva.

Je li poduzetništvo u obrazovanju važno? Mi mislimo da jest, i da su menadžerske kompetencije svih uključenih u obrazovni proces bitne. Ravnatelji kao katalizatori promjena, ali i učitelji, nastavnici, profesori mogu potaknuti razvijanje poduzetničkog duha kroz prepoznavanje prilika, preuzimanje rizika, učenje upornosti, prilagodljivosti, suradnji. To su kompetencije koje trebamo razvijati. Podijelite s nama vaše iskustvo u poduzetnom i poduzetničkom obrazovnom radu.

Rad na projektima, rad u timovima, podjela zadataka i odgovornosti, sve su to izazovi današnjih edukatora, i mogućnost da povežu znanja i vještine, teoriju i praksu te daju širi kontekst svom poučavanju. Kakve inovacije vi primjenjujete u vašem radu? Podijelite s nama svoja iskustva.

Mijenja li tehnologija naš život, način na koji promatramo svijet oko sebe, radimo i učimo? Koliko je internet, čiji 25. rođendan Hrvatska ove godine slavi, promijenio naš život? Jesmo li u ovih 25 godina postali obrazovaniji, spojeni na najveću knjižnicu i izvor znanja u svijetu? Jesmo li postali osamljeniji, iako smo dio najmnogoljudnije online zajednice? Što vi mislite?

Koristimo li mogućnosti tehnologije odgovorno? Pazimo li na regulatorne okvire, brine li nas zaštita privatnosti i želimo li ostati sigurni i online? Je li nam pedagogija uvijek motivacija za korištenje tehnologije u obrazovanju? Podijelite s nama svoja razmišljanja.

Veselimo se vašem sudjelovanju i devetnaestom susretu velike zajednice CARNetovih korisnika.

Nataša Glavor, Predsjednica Programskog odbora

COPYRIGHT © 2017 CARNET. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

  

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNeta.